Økonomi

Har du tillid til SKAT?

Har du ligesom mange andre danskere mistet tillid til SKAT? Så er dette helt berettiget, da SKAT de sidste par år har haft flere skandalesager i mediernes søgelys, der ikke taler for deres sag. Det er vigtigt, at tilliden til skattemyndighederne er intakt for at bevare den danske skattemoral – noget som SKAT de senere år har gjort svært for danskerne, og der er nu sået sprækker i den tillid, vi har til SKAT.

Det danske velfærdssamfunds fundament er på mange måder bygget på tillid. Tillid til at myndighederne har sagerne i orden og kontrollerer, at alt kører på skinner i det danske samfund. Og i den grad også tillid til, at der ikke bliver svindlet og i så fald, at dette har konsekvenser. Danskerne er generelt gode til at bakke op om fællesskabet, både virksomheder som borgere, og dette betyder også tryghed, sikkerhed og velfærd.

Skal SKAT opprioriteres?

Store nedskæringer på skattevæsnet er en af de store grunde til de mange problemer, vi har været vidne til gennem de sidste 10 år. Det er specielt de mange nedskæringer af medarbejdere der har haft stor indflydelse. Derfor peges det også på, at SKAT ikke har fået den nødvendige opmærksomhed og fået stillet afgørende ressourcer til rådighed. Noget der er altafgørende, hvis tilliden til SKAT skal genoprettes.

Den manglede tillid til SKAT betyder også, at borgerne ikke tager SKATs ord for gode varer. Derfor er det også blevet mere almindeligt at klage over SKAT, fordi uenighederne mellem skattevæsnet og den enkelte borger bliver større. Dette kommer især på baggrund af, at SKAT har lavet fejl i ejendomsvurderinger, og at unødigt hårde midler er blevet taget i brug ved personsager. Dette har i særdeleshed fået SKAT til at lide et alvorligt knæk.
For at løse problemet handler det i høj grad også om, at få danskerne til at betale det, de skal til fællesskabet. I dag går staten nemlig glip af op mod 25 milliarder kroner om året, der kunne være blevet brugt på velfærd. Skatteindtægterne er en vigtig nødvendighed for at bevare danskernes elskede velfærdssamfund.

Sådan kan en skatterådgiver hjælpe dig

Hvis du skulle være så uheldig at stå i en situation, hvor du har brug for at klage over SKAT, findes der flere forskellige virksomheder, der specialiserer sig i netop dette. I takt med den faldende tillid til skattevæsnet og boomet af skandalesager, er det nemt at få kontakt til specialister, der varetager dine interesser. Det er både, hvis du handler på vegne af en virksomhed, eller dig selv som privatperson. Disse specialister ordner ofte alt det praktiske i forbindelse med din skattesag såsom papirarbejde, men fører også din sag. Du kan kontakte en skatterådgiver her.