Bolig

Tips til indretningen i soveværelset

Soveværelset er et af de steder, hvor du bruger mest tid, og derfor skal det naturligvis se godt ud samt være et behageligt sted at opholde sig. Sover du otte timer om dagen, bliver det altså til fire måneder om året, og sandheden er jo nok den, at du ikke altid sover i soveværelset.

Det er ligeledes her, hvor du ser tv af og til, tjekker din mobil og meget andet. Kort sagt; du bruger meget tid, og derfor må der gerne blive gjort lidt ud af rummet – læs med her og få nogle tips til din indretning.

 

Hold indretningen simpel

Du må naturligvis gerne gøre noget ud af indretningen. Med simpel menes blot, at du ikke skal proppe alt for meget ind i rummet. Soveværelset er stedet, hvor du skal slappe helt af, og det går derfor ikke, hvis rummet er proppet og ser uoverskueligt ud. Det har ikke nogen positiv indflydelse på din krop, og derfor skal du i stedet holde dig til få flotte ting. Det kunne være nogle pyntegenstande som Kähler vasen, en Kay Bojesen figur eller noget helt andet. Det vigtige er blot, at du holder det simpelt. Ingen siger, at simpelt er kedeligt – nej, er du kreativ nok, er det bestemt muligt at give soveværelset charme og sjæl.

 

Overvej belysningen

Belysningen i soveværelset betyder meget, og du skal faktisk tænke dig ret godt om her. Kan du lide at læse en bog i sengen, er det vigtigt, at du har nogle væglamper, som er lidt mere dæmpet i lyset, så du kan læse din bog med behag. Har du dog også din garderobe i soveværelset, er det vigtigt, at du har en lampe med et kraftigt lys, som virkelig kan lyse rummet op, så du dermed kan få overblikket over dine muligheder. Pas dog på med at fylde soveværelset op med lamper. Potentielt kan du overveje en lampe, hvor du kan regulere lysstyrken. Dog kan du også sammensætte nogle flotte væglamper med en stor loftlampe, så det ender med at se rigtig godt ud. En god ide er at tage en tur i butikken og se dem i virkeligheden over for hinanden.

 

Køb kun den bedste kvalitet

Når du skal købe sengen og alt andet til soveværelset, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis. Du bruger så meget tid i rummet, ligesom din søvn også skal være helt perfekt hver gang. Du kan eksempelvis søge rundt på internettet, hvor du nok skal finde lige det, du har brug for. På denne side kan du eksempelvis finde sengerammer i massivt træ samt meget andet, der nok skal se godt ud i soveværelset samt medvirke til, at du får en god nattesøvn.