Nyheder

Har du styr på virksomhedens backup?

Selv de mest avancerede og sikre it-systemer kan svigte eller blive hacket. It-sikkerheden er en af de vigtigste parametre for en moderne virksomhed. Har din virksomhed en recovery strategi, når jeres systemer svigter? Katastrofehjælp til it er blevet en need-to-have for din virksomhed og kan sikre, at et angreb eller andet uheld kun gør minimal skade.

Det kan være et uoverskueligt projekt, at skulle finde den rette løsning selv, og det er dyrt at ansætte et helt it-sikkerhedsteam. For de fleste virksomheder vil det være oplagt at outsource deres it-sikkerhedsopgaver som f.eks. cloud backup og disaster recovery.

Backup typer

Der findes mange forskellige måder at lave back-up på. En af de smarte måder er at smide det op i skyen. Det vil sige ud på internettet i et lukket og sikkert rum. Flere it-virksomheder tilbyder cloud-backup og er specialiseret i at passe godt på din data. Det giver også din virksomhed gode vækstbetingelser uden at miste fodfæste i forhold til i-sikkerhed, da outsourcede løsninger hurtigt kan skalleres.

Her får du et par eksempler på nogle af de mest populære cloud backup løsninger fra det danske it-firma Atea:

  • Remote Backup

Remote Backup er en god løsning til virksomheder med et skiftende behov for data-backup. Der er ikke behov for at få installeret nogen form for hardware, og systemet er fleksibelt og skalerbart. Her er der fuld frihed til at bestemme, hvad der skal backuppes, og hvordan det skal arkiveres.

  • Hybrid Backup

Hvis din virksomhed har brug for lynhurtigt recovery efter et data-uheld, er en hybrid løsning oplagt. Atea opsætter og vedligeholder backuphardware lokalt hos din virksomhed samtidig med, at der laves backup i skyen for ekstern kopibeskyttelse.

  • End-User Backup

Beskyttelse af din slutbrugers data er super vigtigt, og dine klienter stoler på, at deres data er sikret hos dig. Derfor bør enhver virksomhed have en backup-plan relateret til slutbrugeren. Atea tilbyder en skalerbar service, hvor du kun betaler for den plads, du bruger, og slutbrugeren får mulighed for selv at genskabe filerne.

  • Office 365 Backup

Atea tilbyder en backupservice i skyen til Microsoft Office 365. Programmet kan sikre mails, kalendere og kontaktpersoner, virksomhedens OneDrive filer og SharePoint bibliotek. Det sikrer utilsigtet data-sletning eller ondsindede handlinger fra medarbejdere, der kan medføre til alvorlige data tab.