Økonomi

Har du brug for et SMS lån?

Hvis du mangler penge, overvejer du formentlig at låne nogle. Der findes mange forskellige låneudbydere i dag. For eksempel kan du låne penge af din familie eller venner. Du kan låne penge i banken. Eller du kan låne penge hos flere forskellige lånevirksomheder.

Det er ikke kun låneudbyderne, der varierer en del. Det gør selve lånetyperne også. Du kan for eksempel have et realkreditlån, et forbrugslån eller et SMS lån. Sidstnævnte lånetype kan du læse meget mere om i det følgende.

Hvad er et SMS lån?

Hvis ret skal være ret, er der faktisk ikke noget, der hedder SMS lån længere. Men for en del år siden var det et lån, som du kunne optage fra din mobil. I dag har de fleste mennesker smartphones med internet. Derfor giver det ikke længere mening at optage lån via SMS, og blandt andet derfor er denne type lån blevet udfaset.

Du kan dog stadig finde lånetyper, der minder om et sms lån. Denne slags lån bliver i dag kaldt for kviklån. Lånet er kendetegnet ved en hurtig udbetaling, mindre lånebeløb og høj rente.

Til dig, der skal bruge et mindre beløb

Som udgangspunkt er kviklån tiltænkt dig, der gerne vil låne et mindre beløb. Oftest er lånebeløbet for kviklån mellem 500-5000 kr. Nogle lånevirksomheder tilbyder dig dog at låne mere, men det er sjældent.

Hvis du derfor mangler en mindre sum penge til en uventet regning eller lignende, kan et kviklån meget vel være løsningen for dig.

Få hurtigt pengene ind på din konto

Et kviklån har blandt andet fået sit navn på baggrund af, at lånet bliver hurtigt udbetalt. Faktisk er det ikke usædvanligt, at du som låntager har pengene på din konto blot få minutter efter, at dit lån er blevet godkendt.

Af den grund henvender denne lånetype sig også primært til mennesker, der befinder sig i en akut mangel på penge. Det kan for eksempel være, at du ikke har flere penge, men der er en uge til, at din løn går ind.

Høje renter

En ulempe ved kviklån er, at de ofte har en høj rente. Det skyldes, at lånebeløbet er mindre, og derfor skal lånevirksomhederne have en mulighed for at kunne tjene på udlånet. Derudover er kviklån oftest også uden nogen form for sikkerhed. Derfor er det mere risikabelt for lånevirksomhederne at udlåne pengene, og derfor er det også tilsvarende dyrere for dig som låntager.