Nyheder

Guide til mere familietid

Nu til dags er tid en af de mest dyrebare ting – vi får nemlig mere og mere travlt, og vi har derfor ligeledes mindre og mindre tid til dem, som vi holder af. Efterhånden er det langt de fleste familier, der drømmer om mere familietid, og det kan godt være en udfordring at finde dét.

Har du større børn, er det særligt vanskeligt, da børnene ofte har deres egne aftaler, som man også skal tænke på, når man vil planlægge mere familietid.

Kunne du godt tænke dig at bruge mere tid sammen med familien, er noget af det første, du skal tænke på, planlægning. Planlægning er bestemt en af hovedreglerne, når det kommer til et sundt familieliv.

Vælg en friaften

Man kommer nemlig hurtigt til at have forskellige tid til hinanden på forskellige tidspunkter, og så ender det med, at man i stedet sidder hver for sig forskellige dage på ugen, hvor man lige så godt kunne have planlagt at have en fælles ”friaften”, der kan bruges på familietid.

I mange tilfælde ligger løsningen i at have en fast dag på ugen, hvor man alle er hjemme og bruger tid sammen som familie. Søndag er en oplagt familiedag, da det ofte er en dag, hvor man ikke inviteres til andre sammenkomster. Hvis du har brug for hjælp og gode råd, kan du finde guides på forskellige hjemmesider.

Læg telefonen til side

En af de største tidsrøvere i dag er uden tvivl mobiltelefonen. Mange er begyndt at have såkaldte mobilfrie tidsrum, hvor man alle skal lægge mobiltelefonen væk i et par timer om dagen, og det er en effektiv måde, hvorpå man kan få mere tid til familien uden at skulle planlægge det.

Man mister nemlig hurtigt overblikket både over menneskerne, der fysisk er omkring én, og resten af verden, når man begraver sig selv i feriebilleder og statusopdateringer på de sociale medier.