Nyheder

Guide: sådan skifter du computer uden udfordringer

Du kender det måske: du har endelig fået en ny computer, men tanken om at skulle skifte den gamle ud med den nye virker fuldstændig uoverskuelig. Der kan hurtigt opstå udfordringer, der gør, at computerskiftet kommer til at blive langtrukkent og besværligt. Der er dog flere forskellige ting, du kan gøre, for at gøre skiftet en smule lettere. Vil du vide mere? Så læs med herunder, eller på https://roskilde.it, hvor du får en guide til, hvordan du skifter computer uden udfordringer. Det er garanteret meget lettere, end du tror!

Brug et eksternt lager

Mange tror, at man ikke kan overføre sine filer og mapper fra sin nye computer til sin gamle computer. Skifter du fra en Windows computer til en Macbook, eller fra en Windows computer til en anden Windows computer, kan det dog også være en smule besværligt. Det behøver dog ikke en være en kamp! Alt du skal gøre for at overføre dine filer og mapper er at bruge et eksternt lager. Et eksternt lager kan eksempelvis være et usb stik. På et usb stik kan du opbevare alle alle dine filer og mapper, og tilføje dem til en ny computer, lige når du får brug for det. Det bliver ikke meget lettere!

Ryd op i dine apps & data

Når du har fået styr på dine filer og mapper, er det tid til at få styr på dine apps og data. Dette gør du ved at rydde op. Der er stor forskel på, hvor meget plads de forskellige computere har, og det er derfor ikke altid muligt at flytte flere forskellige apps og data fra den ene computer til den anden. Når du skal rydde op i dine data og apps, er det først og fremmest vigtigt, at du fjerner alt det, du aldrig har brugt på computeren. Herefter skal du overveje, hvilke apps og data, du har brug for på din nye computer. Skal du flytte fra en computer til en anden på grund af et nyt job, er der stor chance for, at dine forhenværende apps og data ikke længere skal bruges. Efter oprydningen kan du flytte dine apps og data ved hjælpe af den førnævnte eksterne disk.

Flyt mail og kontakter

Mails og kontakter er noget af det, der fylder mest på computeren – ofte uden man egentligt selv er klar over det! Har du vigtige mails og kontakter på din computer, du ønsker at overføre til din nye computer, er der en let og simpel måde at gøre det på. Du kan nemlig gøre det ved hjælp af appen outlook! Flytter du dine mails og kontakter til denne app, kan du ved hjælp af den eksterne disk hurtigt og let flytte dem fra den ene computer til den anden.