Bolig

Glem ikke den flotte udsmykning til festen

Mange fokuserer så meget på at lave god mad til festen, at de helt glemmer den glæde og gode stemning, der kan komme af et flot dækket bord og et festligt udsmykket lokale. Når gæsterne kan se at der virkelig er gjort noget ud af festens udsmykning, stiger feststemningen lige en tand mere og folk ved at her skal der virkelig festes.

Gode ideer til det flotte festbord

Uanset hvilken festlig begivenhed der inviteres til, skal bordet og lokalet afspejle fest. Har man selv et flot service, kan det bruges til festlighederne, ellers tilbyder nogle firmaer at man kan leje pænt service til enhver lejlighed. Duge kan også købes eller lejes, så man selv kan skabe det perfekte festbord i lige det look man vil. Er man til et mere afslappet festbord, kan en simpel bordløber på midten af bordet, også være en pæn måde at vise at der er dækket op til fest.

Servietfoldning i luksusudgaven

Det sted i festdekorationerne, hvor man som vært virkelig kan hente point ind for kreativitet, er servietfoldning. Det er ikke en kunstart som mange mestrer eller prioriterer tiden til, men servietfoldning er slet ikke så svært at kaste sig ud i. Flot foldede servietter giver festbordet et ekstra dekorativt pust, og kan høste mange komplimenter. Der er både nemme og svære servietfoldninger, så man kan helt selv vælge efter hvilket niveau man er på. Læs mere i den store guide til servietfoldning.

Blomsterdekorationer og festlige bannere

Blomster pynter på ethvert festligt bord. Alt efter sæsonen kan man bruge friske blomster fra haven i små, fine buketter på bordet, eller samle i en stor iøjnefaldende buket på midten. Er det ikke blomstersæson i haven, kan et alternativ være at gå til blomsterhandleren og få en flot festbuket. Hvis du holder en fødselsdagsfest, babyshower eller måske en nytårsfest, kan et festligt banner med skrift på virkelig pifte rummet op og gøre klar til fest.

Balloner og glimmer

I de senere år er balloner formet som bogstaver og tal også et stort hit til fødselsdage og nytår. Så er den særlige anledning ikke til at tage fejl af, og billederne fra aftenen får et ekstra løft af de dekorative balloner. Mange balloner kan også fås med glimmer og farver, så man virkelig kan tilpasse dem til aftenens tema. Glimmer og ekstra tilbehør som sten, stjerner og andet pynt til festbordet, kan også bruges som et sidste touch på bordet.