Uncategorized

Giv dine gæster den ultimative restaurantoplevelse

Det kan være enormt stressende, at være driftschef for en restaurant. Der er rigtig mange ting, som man skal have styr på. Og det er indenfor mange forskellige områder. Alene i forhold til det gastronomiske skal man vide en masse om de brugte råvarer, fødevareopbevaring, hygiejne osv. Derudover er der også medarbejderne at holde styr på. Restaurationsbranchen har en høj udskiftningsprocent, hvilket bevirker, at der på dette område er endnu mere at holde styr på. Serverer restauranten vin og cocktails er det samtidig også vigtigt, at der er styr på det. Der skal holdes opsyn med leverandører, og så skal økonomien selvfølgelig også være i orden. Med andre ord så er der altså rigtig mange områder der skal føres kontrol med, for at restaurantens gæster kan forlade bygningen med et smil på læben.

Atmosfæren er vigtigere end mange tror

En ting, som er vigtig for gæsternes samlede restaurantoplevelse, er selve atmosfæren. Her spiller flere ting selvfølgelig ind såsom udsmykning, kvalitet af inventar, belysning og musik. Ligeledes har tjenernes høflighed og professionalitet også stor betydning for mange restaurantgæster. Et område som især har stor indflydelse, men som samtidig kræver enormt lidt tid, er inventaret og valg af møbler. Er restauranten udsmykket tilstrækkeligt, så det giver gæsterne et godt førstehåndsindtryk? Er belysningen for lys eller for mørk, og er musikken for høj eller lav? Her er vi nede i småtingsafdelingen, men det er ikke desto mindre disse små komponenter, som kan være med til at bidrage positivt til den samlede oplevelse af restaurantens atmosfære.

Derfor er dine borde og stole så vigtige

Som restaurantgæst befinder man sig størstedelen af tiden på en af restaurantens stole. Derfor er det enormt vigtigt, at den er behagelig at sidde på. Der vil uundgåeligt komme gæster, der har rygproblemer, og her kan en dårlig stol i den grad bidrage til en negativ oplevelse. Så kan det godt være, at maden smager fantastisk, belysningen er som den skal være, og musikken er helt i top. Men hvis gæsten efterlader restauranten med ondt i ryggen eller lænden, er det ligegyldigt, at der er styr på de andre ting. Derudover så har stolenes udseende også en stor indflydelse. En restaurant indeholder mange stole, og derfor er stolene automatisk en stor del af inventaret. Derfor nytter det ikke noget, at restauranten er smukt pyntet og belyst, hvis stolene er grimme og billige. Derfor må der ikke gås på kompromis med stolenes kvalitet.

Det samme gælder, når der skal snakkes borde. Gæsterne tilbringer en stor del af tiden med at vente på maden. Her kommer de uundgåeligt til at kigge ned på bordet. Ved at have et smukt kvalitetsbord stående, kan man dermed nemt score et par billige atmosfærepoint hos gæsten. Kvalitet behøver ikke nødvendigvis at være dyrt. Online kan man finde kvalitetsvarer til fornuftige priser. Især Restaurantinventar.dk har et stort udvalg af alt fra lamper til spejle. Her kan man selvfølgelig også bestille sine restaurant møbler – borde, stole og meget mere.