Bolig

Få en flottere terrasse med fliser

Med de varme sommertemperaturer, nyder vi at tilbringe tid udenfor. Men desværre er sommeren hurtigt ovre igen, og vi kan blot glæde os til næste år. Men hvorfor ikke udnytte ventetiden med at gøre din terrasse klar til næste sommer? Så er du sikret at kunne nyde din morgenkaffe med Vejle nyheder eller aftenrosé i de perfekte omgivelser.

 

Din guide til havefliser

Inden du anlægger en fliseterrasse, skal du naturligvis vælge, hvilke havefliser du ønsker. Valget er som regel et spørgsmål om smag, og hvor mange penge du ønsker at bruge. Fliser til terrassen findes i utallige farver, former og typer. Fliserne kan med fordel lægges i mange forskellige mønstre og blandes i størrelser og farver, så de skaber en helt personligt og unik terrasse. Derfor er der nærmest uendelige muligheder, hvis du ønsker en fliseterrasse.

 

Fliser til terrassen kan opdeles i tre hovedgrupper; natursten, tegl/klinker og betonsten.

 

Natursten har ikke så ensartet en overflade, som eksempelvis betonsten har. Der er nærmest ikke to natursten, der er ens, hvilket skyldes den naturlige variation i stenenes farve. Natursten er en sten, der kun bliver smukkere med tiden.

 

Tegl/klinker findes i flere gule, røde og grå nuancer. Stenen er en slags mursten, der er beregnet til udendørsbelægninger. Egentlig kan alle former for tegl bruges som belægning til terrasse, men det kan anbefales at bruge særlige havetegl, da disse ikke suger fugt. Derfor er de frostsikre og algevæksten er minimal, hvilket også gør dem nemmere at vedligeholde.

 

Betonfliser er dog de nemmeste fliser at vedligeholde. Betonfliserne har en meget jævn overflade, der gør dem særligt egnede til terrasser, hvor der skal stå mange havemøbler. Overfladen er meget ensartet, og farverne varierer da heller ikke som ved natursten. Leder du efter den billigste løsning til din terrasse, skal du vælge betonfliser. De er samtidig også de fliser, der er nemmest at lægge.

 

Gør-det-selv

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at lægge en fliseterrasse. Men selvom det kræver hårdt arbejde, kan du sagtens gøre det selv. Der findes en del vejledninger om brolægning på internettet, hvor du kan få hjælp til efterårs- eller forårsprojektet, så du kan få din nye terrasse klar til næste sommer. Derudover har du også mulighed for at finde yderligere inspiration i lokalområdet, hvis du tager kontakt til lokale byggemarkeder og lignende. Eksempelvis kan du finde dem via Vejle nyheder, så du kan få et indtryk af, hvem der bedst kan hjælpe dig videre med projektet.