Nyheder

Få frihed i dit liv med hjælpemidler til at klare dagens gøremål

Mange oplever, når de bliver ældre, at det bliver sværere at klare dagens gøremål på egen hånd. Der er ikke længere samme styrke og overskud, og derfor er det sværere. Så hvis du oplever, at du ikke har samme frihed, som du havde før i tiden, kan du læse med her. Der er nemlig en mulighed for at komme til at leve det liv, som du drømmer om, og det er hjælpemidler. Der er mange hjælpemidler, der kan gøre din hverdag nemmere. Det er alt fra kørestole, rollatorer og otiumstole til stokke, gigtvenligt bestik og støttestrømper. Selv de små hjælpemidler kan gøre en kæmpe forskel, og her kan du høre om nogle af dem:

En otiumstol er en ideel ide til ældre mennesker, fordi den kan indstilles på forskellige måder, så den opfylder dine enkelte behov og ønsker. Det smarte ved en otiumstol er, at den kan indstilles enten manuelt eller elektronisk, og så kan ryggen eksempelvis ligges ned, rejses om eller lignende, så du sidder rigtig rart og støtter din ryg bedst muligt. En otiumstol fås i mage forskellige prisklasser afhængigt af, om du ønsker en med basisfunktioner eller en i luksusklassen.

En pedaltræner er også et godt hjælpemiddel til ældre. En pedaltræner giver dig nemlig mulighed for at dyrke motion og holde dig i gang uden at skulle ud af huset. Den virker ved, at du placerer den foran din læsestol, og så kan du eventuelt se fjernsyn eller lave en anden aktivitet, mens du kørerrundt på pedalerne. Efter brug kan du slå pedaltræneren sammen og placere den under din lænestol igen.

En rollator er selvfølgelig beregnet til dig, der er gangbesværet. Rollatoren er stabil og stærk, og derfor kan den være en utrolig god støtte for dig. E rollator fås desuden også i mange forskellige modeller i alt fra en sporty model til en basismodel.