Erhverv

Er firmafester en investering?

Firmafester er kendt for fest og farver! Måske lige med undtagelse af i øjeblikket, hvor COVID-19 stadig gør det svært at afholde større begivenheder på grund af smittefaren ved det.

Det kan vise sig at være dobbelt-ærgerligt. For ikke nok med at vi går glip af en masse gode oplevelser i festligt lag, så kan de manglende fester måske ende med at give negativt udslag på medarbejdernes humør og evne til at knytte bånd.

For selvom det er en udgift for virksomheden, er det at holde fest også en investering. Årsagen til at man bør anse personalefester- og arrangementer som en investering er, at man får gladere ansatte med stærkere indbyrdes relationer.

Det at være glad for sin arbejdsplads – og sine kollegaer – betyder, at man har det bedre i sit job. Det er selvsagt vigtigt for vores trivsel i vores professionelle liv, og den trivsel er værdifuld for virksomheden. Den betyder nemlig, at de ansatte leverer bedre, altså udgør en bedre produktivitet for virksomheden.

I forhold til relationer på selve arbejdet, er det naturligvis også vigtigt med gode bånd til vores kollegaer. Det er nemlig de bånd, som kan være med til at give os et langsigtet forhold til vores arbejdsplads – og dermed skabes der loyalitet og ansatte forbliver i deres stillinger. Det er i øvrigt af selvsamme årsag, at man gør meget ud af at få den rette personlighed til de ledige stillinger, ligesom man arbejder med team building for at få de ansatte til at trives med hinanden.

Holder I stadig firmafesten?

Med tanke på festlighedernes væsentlighed, vil mange sikkert fortsat insistere på at afholde en form for fest i deres virksomhed. Det kan også lade sig gøre – så længe man naturligvis følger myndighedernes udstukne retningslinjer.

Ønsker I at holde festen, så husk at det samtidig er en god mulighed for at støtte underholdningsbranchen, der har været hårdt ramt under hele COVID-19-perioden. I kan bestille underholdning til jeres fester her.