Erhverv

En populær løsning

I forbindelse med at man er ejer af en virksomhed, der hører til restaurationsbranchen, er der utrolig mange ting, man skal tage stilling til. Én af disse ting er blandt andet, at man skal foretage dét, der hedder en egenkontrol. Det er et system, der løbende sikrer, at ens varer er i orden så fødevarelovgivningen bliver overholdt og folk dermed ikke bliver syge. Det kan umiddelbart godt virke som en langhåret proces, der kan tage tid at sætte sig ind i. Nu er det dog blevet en del lettere, da man kan foretage denne egenkontrol digitalt, hvilken da også er en mere og mere populær løsning, hvorfor mange benytter sig af denne.

 

Et mere overskueligt valg

Den primære grund til at mange vælger at benytte sig af den elektroniske egenkontrol er selvfølgelig, at den på denne måde bliver en hel del mere overskueligt og er dermed en stor hjælp for den enkelte virksomhed. Derudover er det en løsning, der bliver støttet op omkring af Fødevarestyrelsen, da det hjælper virksomhederne til at få gennemført egenkontrol, hvilket sikrer en højere fødevaresikkerhed. Man kan dog godt være i tvivl om, hvorvidt man gør det rigtigt, og hvilken metode, der er den nemmeste, og her kan det være en rigtig god idé at få hjælp af folk, der har godt styr på det. Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC), der er en form for fagforening for virksomheder i branchen, tilbyder blandt andet hjælp til dette gennem medlemskab hos dem. Få hjælp til elektronisk egenkontrol her.

 

Det skal du vide om egenkontrol

Før du kaster dig ud i at foretage en egenkontrol af virksomheden, er der her nogle ting, du skal vide:

  • Ansvaret er dit; ansvaret for, at fødevarer er i orden, ligger hos den enkelte fødevarevirksomhed
  • Lav en risikoanalyse; for at kunne vurdere, hvilken type egenkontrol, du skal foretage, skal du først lave en risikoanalyse
  • Før en skriftlig egenkontrol ved kritiske kontrolpunkter; det kan være nødvendigt at holde ekstra øje og nedskrive ved enkelte områder såsom opvarmning og nedkøling af fødevarer
  • Du skal kunne gøre rede for din egenkontrol; normalvis vil du kunne gøre det mundtligt, men ved ovenstående kritiske kontrolpunkter, skal man kunne redegøre skriftligt