Økonomi

Brexit vil gøre London-rejser dyrere

Om under en uge skal England stemme om, hvorvidt de fortsat ønsker at være en del af EU – eller om et såkaldt ”Brexit” skal gennemtrumfes.

Fronterne er trukket hårdt op i en debat, hvor begge sider ikke er bange for at kalde hinanden for landsforrædere.

For den almindelige dansker vil Brexit have især én tydelig konsekvens – nemlig at rejser til landets hovedstad, London, vil stige i pris.

Under 200 kroner tur / retur

Lige nu har du mulighed for at flyve til London for en historisk lav pris.

Flere flyselskaber, herunder RyanAir, Wizz Air og EasyJet, sælger flybilletter for mindre end et par hundrede kroner tur / retur til hovedstaden.

Det er blandt andet takket være EU, da det for flyselskaberne er nemt at etablere sig i landet og flyve til.

Men hvis Brexit trumfes igennem, så bliver told, pastjek og bureaukratiske hindringer for flyselskabernes virke lige pludseligt dagligdag. Der er kun en mulighed – regningen for det ekstra besvær ender hos kunderne.

Det vil betyde færre danske turister, der køber flybilletter til London. Med færre flybilletter, bliver der også booket færre hoteller i London.

Netop denne udfordring er hovedargumentet hos den andel af briterne, der ønsker at blive i EU. De frygter store økonomiske konsekvenser, når det bliver sværere at rejse til og handle med England.

23. juni

Den 23. juni er det skæbnedato. Det er her, England enten vågner op til mere af det gamle eller en ny hverdag, ingen rigtigt ved hvad bringer.

Vi vil ikke her sige, hvad der for England er det rigtige eller forkerte – men vi håber for EU’s samlede skyld, at England vælger at stemme nej til et Brexit og således bliver i den europæiske union til glæde for os alle.