Erhverv

Tjen penge på din hobby

Hvis du har en hobby, som du elsker at bruge tid på, er det oplagt at udvikle den til en hobbyvirksomhed. Det kan for eksempel være, at du elsker at hækle og gerne vil sælge ud af dine værker. Det kan også være, at du maler, laver lertøj eller noget helt tredje, som du gerne vil dele med andre. Hvad end det er et decideret produkt eller en ydelse, kan du sagtens udvikle den til en mindre virksomhed ved siden af dit fuldtidsarbejde, så du kan få en lille ekstra indtjening. På den måde kan du tjene penge på at lave noget, som du synes er sjovt.

Lav en hjemmeside til din hobbyvirksomhed

Det er selvfølgelig ikke nok blot at oprette en hobbyvirksomhed, hvis du vil tjene penge på den. For at få kunder i butikken, skal du selvfølgelig opdages. Det kan du blandt andet gøre ved at lave en hjemmeside, hvor kunder kan se alle dine produkter eller ydelser og købe dem. Du kan sagtens lave en billig hjemmeside, som hverken kræver den store erfaring med teknik og hjemmesider. Der er et hav af udbydere, som hjælper dig gratis eller billigt med domæne og design. På den måde har du hurtigt en hjemmeside oppe at køre, så du kan komme i gang med at tjene lidt penge.

Sådan opdager folk din hjemmeside

Når hjemmesiden er lavet, skal du bruge online markedsføring for at gøre den synlig blandt de mange internetsøgende. Dette kan gøres gratis ved at bruge strategier inden for SEO (Search Engine Optimisation). Det handler om at få din hjemmeside så langt op i søgeresultaterne på de forskellige søgemaskiner som muligt. Du kan sagtens lære det selv ved at læse lidt forskellige guides eller bruges Googles gratis kurser inden for online markedsføring. Du kan også betale dig fra det, hvis det bliver for uoverskueligt selv at gøre det.