Bolig

Sådan passer du bedst på din bil

Er du ny bilejer, eller vil du blot gerne lære at passe lidt bedre på din bil? En bil er så rar at have, og det er så træls, når den ikke virker. Hvis du passer godt på din bil, vil den holde længere og du vil mindske chancen for besøg hos en mekaniker.

Når du får skader

Hvis du skulle være så uheldigt, at du allerede har fået en skade på din bil, så få den fikset så hurtigt som muligt. Selvom det er trælse penge at skulle bruge, undgår du at risikere at gøre skaden værre. Kontakt din mekaniker hurtigst muligt eller en glarmester, hvis det er ruden, den er gal med. Fx Glarmester i Vendsyssel.

Når du skal vaske din bil

Hyppig bilvask kan godt slide på bilen, hvilket forkorter dens levetid. Vask den derfor så lidt som muligt i en bilvask. Det betyder ikke, at det er strengt forbudt at benytte en bilvask engang i mellem, for det er også godt for bilen at blive holdt ren, så skidt ikke hober sig op alle mulige steder, men du behøver ikke gøre det tit. Desuden er det ikke nødvendigt at vælge alle de dyre vaske i vaskehallen. Vælg den billigste vask, som tager det værste, hvis ikke det hele. Derhjemme kan du tage eventuelle rester med en våd svamp en gang imellem.

Gør din bil ren indvendig

At holde sin bil ren indvendig forlænger nok ikke nødvendigvis bilens levetid, men du passer stadig bedre på bilen på den måde, og den bliver mere lækker at køre i. Det behøver ikke at tage timevis at klare, men hvis du jævnligt rydder op, støvsuger måtter og sæder og tørrer alle overflader af, så sørger du for hele tiden at holde bilen flot og ren. Det er mere overskueligt end en total hovedrengøring en gang hver 3 måned el.lign.