Nyheder

Sådan får du en god start på arbejdsdagen

Kender du det når man står tidligt op for at tage på arbejde, man er faktisk overhovedet ikke i stand til at arbejde, man kommer bare fordi man skal. Der er intet værre end en mailboks fuld med beskeder, beskeder der ikke er læst. Chefen er sur allerede inden han kommer ind ad døren, alt går op i hat og briller fordi du har en træls dag, og eventuelt ikke har overskud til at have en god arbejdsdag.

Du kan selv gøre en del for at din dag bliver bedre, du skal ikke være stresset, for det hele skal nok gå. Du kan eventuelt lave noget mindfulness, som går ud på at slappe af, og få ro på kroppen inden du tager afsted på arbejde.

Fremgangsmåde på en god morgen

En god morgen kan bestå af mange ting, men start altid med en kop kaffe, og måske en smule morgenmad. Hvis ikke at du er så god til at spise morgenmad, kan et stykke frugt også gøre det. Så du lige har lidt energi, tag derefter hvis du har tid til det, så gå en tur på 10-25 minutter. Ved at du går en tur får du noget frisk luft, og lidt blod til kroppen.

Gå derefter i gang med mindfulness

  • Sæt dig ned og træk vejret, det skal kunne mærkes helt ned i maven. Gør det ti gange, fyld hele kroppen med luft.

  • Læg dig ned og stræk dig, eventuelt læg dig og sving benene og hoften op ad, og hold det et par minutter.

  • Sæt dig ned, og kig stille på din krop, start fra bunden.

  • Tag på arbejde og sæt dig ned og luk dine øjne, hvor du slapper af og lytter til lyde omkring dig. Hvor du prøver at lave et lydbillede.

Det er rigtig vigtigt du har spist et godt måltid, for hvis dit blodsukker er lavt, er du urolig.