Erhverv

Sådan er det at være frivillig i udlandet

Selvom du måske kan føle, at du alene ikke kan ændre på verdenssituationen, så kan du alligevel ende med at ændre på enkelte personers situation. At tage et par måneder ud af din kalender kan vende livet i en positiv retning for en person i nød. Der er mange forskellige arbejdsområder man kan få mulighed for at hjælpe til med, og dertil er der også et bredt udvalg af lande. Man kan få skræddersyet sin rejse således at man arbejder med det, der betyder mest for én, og lige der hvor man helst vil hjælpe til. Det frivillige arbejde kan for eksempel finde sted på en skole, en fritidsklub, et børnehjem eller daginstitutioner.
Læs mere om at blive frivillig i udlandet her.

Gør en forskel for andre og dig selv

Når man er af sted som frivillig, er det ikke kun dem i nød man hjælper. Rejsen giver dig også mulighed for at udvikle og lære dig selv bedre at kende. Du vil blive sat i nye og spændende situationer, hvor du vil kunne få et meget bedre perspektiv på verden. Dertil kan et ophold som frivillig også hjælpe dig med at udvikle din kulturforståelse, og du vil derigennem lære din egen kultur bedre at kende i kontrast til deres. Efter opholdet vil du også få udleveret et bevis for sin frivillige deltagelse, hvilket du kan tage med videre i din fremtidige jobsøgning.

Det forventes af dig

Hvis man har besluttet sig for at starte på rejsen som frivillig i udlandet, bør man også overveje, om man er egnet og passer til den type arbejde. Man bør have en fleksibel tankegang, hvor hurtige omstillinger nogle gange kan være nødvendige. Det er også en fordel hvis man generelt er meget åben og tolerant overfor nye mennesker og måder at leve på.