Økonomi

Låneproces: Sådan optager du et kviklån online

Det bliver stadigt mere populært at låne penge online, og det kan der være god grund til. For det første er det en simpel proces og for det andet, skal du hverken stå til ansvar for, hvorfor du ønsker at låne pengene eller vente særlig længe på at modtage pengene på din konto.

 

Indled med at lægge et budget

Før du overhovedet går i gang med at søge efter et lån, er det vigtigt, at du lægger et realistisk budget over din nuværende og fremtidige økonomi. Først efter du har lagt et budget, kan du vide, hvor mange penge du i realiteten har brug for, samt hvor mange penge du har råd til at låne. For det slutter ikke så snart, pengene er lånt. De skal nemlig også betales tilbage igen, hvilket er vigtigt ikke at ‘glemme’.

 

Brug en sammenligningstjeneste

Når du ved, hvor mange penge du skal låne, er det næste skridt at finde frem til, hvilket lån der passer bedst til dig og din økonomi. Her kan det være fordelagtigt at gøre brug af en sammenligningstjeneste som kviklaan-guide.dk. Kviklån guiden hjælper dig godt på vej i udvælgelsen, idet en lang række kviklån allerede her er samlet på én side. Lånelisten gør det nemt for dig at navigere mellem lånene og udvælge relevante lån, ligesom låntelisten også gør det muligt for dig at sortere de lån fra, som ikke passer til dig og din økonomiske situation.

 

På sammenligningstjenesten kan du sammenligne lånene på baggrund af følgende parametre:

  • Rente
  • Løbetid
  • ÅOP
  • Gebyrer
  • Svar- og udbetalingstid

 

Grunden til at du bør sammenligne lånene på baggrund af ovenstående faktorer er, fordi de alle har indflydelse på prisen på dit lån. Står du eksempelvis i en situation, hvor du har akut brug for penge lige nu, men kan se frem til et økonomisk overskud i nærmeste fremtid, vil det være økonomisk klogt at vælge et lån med en højere rente og kort løbetid. Har du omvendt en lav indkomst det næste stykke tid, vil det formentlig være mere forsvarligt med et lån, som har en lavere rente og en længere løbetid.

Udvælg 1-5 kviklån

Ud fra en grundig sammenligning af kviklånene på markedet kan det være en god idé at udvælge 1-5 kviklån, som matcher din økonomiske situation. Grunden til at det kan være smart at udvælge flere end blot ét lån er, fordi det øger dine chancer for at blive godkendt som låntager. Nogle låneudbydere stiller højere krav til dig som låntager end andre, hvorfor det ikke er alle der bliver godkendt til et kviklån. Chancerne for at blive optaget er dog store og sammenlignet med din traditionelle bank er det langt lettere at blive godkendt til et lån online.

Udfyld et ansøgningsskema

Når lånene er udvalgt, skal du blot sende låneansøgningerne afsted. Det er en forholdsvis nem proces, idet hele ansøgningsprocessen foregår online på udbyderens hjemmeside.

 

Når du skal udfylde et ansøgningsskema skal du typisk oplyse følgende:

  • Navn og alder
  • Bopæl og CPR-nummer
  • Indkomst og job
  • RKI

 

Så snart du har udfyldt formularen kan du indsende ansøgningen med dit NemID. Herefter er det blot om at vente, til du får svar fra låneudbyderen og forhåbentlig kan se frem til en godkendelse. Svartiden fra du ansøger om et lån til du godkendes/afvises er oftest kun på en time. Men det afhænger selvfølgelig af udbyderen.

 

Læs derefter kontrakten(erne) godt igennem og vælg hvilket lån, du vil skrive endeligt under på. Det er indtil nu stadig op til dig, om du vil acceptere lånevilkårene. Den endelige underskrift på låneaftalen foregår også her via NemID.