Erhverv

Guide: Sådan gør du dine medarbejderes færden på internettet mere sikker

Med den stigende digitalisering, som er tiltagende og bliver indført på flere og flere arbejdspladser og i virksomheder, opstår et nyt problem: Hvordan sikrer man bedst muligt, at anvendelsen af hjemmesider er sikker, så de oplysninger man har og tilgår ikke ender de forkerte steder? Der ligger efterhånden mange oplysninger tilgængeligt online, og det betyder, at der bliver stillet større krav til sikkerheden, men det kan være svært at finde ud af, hvordan man bedst muligt gør adgangen sikker.

Anvend adgangskontrol

Når dine medarbejdere logger på internettet og bruger forskellige hjemmesider tilknyttet din virksomhed, har det ofte været ved anvendelse af kodeord. Efterhånden er det blevet implementeret, at flere virksomheder har indført to-faktor godkendelse for ar forbedre sikkerheden. Et andet tiltag er at anvende FIDO sikkerhedsnøgle, som er sikker og nem at anvende, og som kan bruges til at styre adgangskontrol til din virksomheds internet.

Uddan dine medarbejdere

En del medarbejdere er formentlig begyndt på arbejdet, før digitaliseringen for alvor blev en ting. Det betyder også, at de har været vant til, at man gjorde tingene på en anden måde. For at sikre, at de også kan følge med og forstår vigtigheden og anvendelsen af sikkerhedstiltag på internettet, kan det være en god idé at give dem kurser eller lignende indenfor IT-sikkerhed. Det kan blandt andet være, at de skal lære at spotte falske e-mails, så de ikke følger virusholdige links.

Kør jævnlige opdateringer

De hjemmesider og systemer, I bruger, vil ofte foreslå opdateringer. Det skyldes i høj grad, at udviklerne af systemerne sørger for at holde dem opdaterede og sikre, hvorfor det anbefales, at I sørger for at opdatere dem, når der er en opdatering. Hvis I sikrer jer, at de forskellige systemer, enheder og hjemmesider er opdateret med nyeste opdatering, har I gjort en god del for at påvirke sikkerheden positivt.