Erhverv

Gør indkøbene til kontoret lettere

Uanset om du har et stort kontor med mange medarbejdere eller et mindre kontor med få medarbejdere, skal der indkøbes kontorartikler. Det kan være alt lige fra kuglepenne, viskelædere, whiteboard markers, køkkenruller, toiletpapir og andre ting, der bliver brugt løbende på kontoret.

Særligt store kontorer kan have brug for rigtig mange forskellige produkter, hvorfor indkøbsprocessen af disse godt kan være ressourcekrævende. Derfor giver det god mening at få gjort indkøbsprocessen så effektiv som mulig, så der pludselig ikke mangler whiteboard markers i mødelokalerne.

Få en fast leverandør

For at gøre kontorindkøbene lettere, kan i i mange tilfælde opnå en fordel ved at vælge en fast leverandør. Ved benytte en fast leverandør vil det både gøre indkøbene langt lettere, fordi i blot kan bestille et sted, ligesom i også kun vil modtage en regning. Det vil med stor sandsynlighed være noget, bogholderiet vil sætte stor pris på. På den måde, kan der spares ressourcer.

En anden fordel ved at samle indkøbene er, at i vil øge jeres forbrug hos leverandøren og på den vis have gode muligheder for at forhandle en god pris på jeres indkøb. Der findes i Danmark en række forskellige forhandlere af kontorartikler – for eksempel virksomheden Hertels. Køber i jeres kontorartikler mange forskellige steder i dag, kan det give rigtig god mening at indhente et tilbud fra flere forskellige virksomheder. Det giver mulighed for at lave en sammenligning.

Når i sammenligner tilbud, så giver det selvfølgelig altid god mening at kigge på prisen. Det kan dog også være en god idé at kigge på, hvilke leveringsmuligheder der er, hvor lang kredittiden er og eventuelle loyalitetsbonusser. Det bedste du kan gøre, er at række ud til flere forskellige leverandører og bede om et skræddersyet tilbud til jeres situation.

Køb på nettet

For at lette indkøbene af produkter til kontoret, giver det god mening at købe online. Dels er det ikke alle kontorforsyninger, der har en fysisk forretning – og hvis de har, er det ikke sikkert, at de er lagerførende på hele deres sortiment. Når i køber online, er det rigtig let at sammenligne priser mellem leverandørerne, ligesom det også generelt er lettere at overskue udvalget af forskellige produktkategorier – eksempelvis kuglepenne, ringbind, aftørringspapir og lignende. Mange kontorforsyninger har også en funktion, hvor du let kan genbestille de varer, du tidligere har købt.

Der kan også spares rigtig meget tid på at købe online. Der spares tid da indkøbene kan foretages ved computeren. Hvis du ikke har en kontorforsyning lige om hjørnet, så sparer du transporttid. Det kan også være lettere, så du ikke skal bruge tid på at pakke bilen med varer – men at de i stedet blot bliver sendt til jeres kontor. Det sparer rigtig meget besvær.

Hav en fast indkøber af kontorartiklerne

En anden god ting er at have en fast indkøber af kontorartikler. Det er lettere for en person at holde styr på, hvad der mangler at blive indkøbt fremfor hvis opgaven hænger på flere forskellige personer. Indkøberen vil måske også være bedre inde i, hvilke produkter der bruges på kontoret, hvis noget er i restordre og så videre. For de fleste vil det helt sikkert give et bedre overblik og ligeledes mere struktur over indkøbene.