Ledelse

God ledelse giver trivsel

Ledelse er mange ting, og er set udført på mange måder. God ledelse kan også være mange ting og afhænger i stor stil og af typen af medarbejdere på arbejdspladsen. En ting er dog sikkert, kæft trin og retning er yt, og det skaber ikke trivsel på arbejdspladsen.

Hvis man et øjeblik vender blikket mod østen, og tager et kig på fx. arbejdskulturen i et land som Kina, så vil man se et land der diktatorisk styre med arbejderne. De her her ikke noget at skulle have sagt, og skal blot udføre de opgaver de bliver bedt om, de har næsten kun tale tid hvis de bliver spurgt. Udover det ses det på store fabrikker, at medarbejderne som en del af lønnen er bosat på fabrikkens område, det gavner selvfølgelig virksomheden som har bedre styr på medarbejderne. Der er altså mange medarbejdere her der kunne have gavn af et bedre selvværd.

Hvis vi så igen vender blikket hjem, så ser man en stigende tindens til selvstyrende teams, hvor de enkelte medarbejdere i større og større stil for mulighed for at have indflydelse på deres hver dag. Specielt i håndværker branchen, fx. hos fundament firmaer, ser man håndværkerne slet ikke ser deres chef i løbet af dagen, og derfor har meget frie rammer. Det er det vi kender som frihed under ansvar.