Erhverv

Gå selvstændig-vejen og start dit eget vognmandsfirma

Vil du gerne være din egen chef, og synes du i det hele taget, at det lyder som drømmen at være selvstændig? Hvis ja, så har du garanteret allerede tænkt over, hvordan du skal realisere din drøm om at blive selvstændig. Du har måske overvejet flere forskellige retninger, men uden helt at kunne beslutte dig for, hvad der er mest dig. Hvis du har en interesse for store køretøjer som eksempelvis busser og varebiler, kunne det dog være oplagt at starte dit eget vognmandsfirma.

Det kræver en vognmandstilladelse

Hvis du vil transportere gods for andre, hvilket i høj grad er netop det, et vognmandsfirma går ud på, er du nødt til at få dig en vognmandstilladelse. Alt efter din interesse kan du overveje disse typer kurser, der giver vognmandstilladelse:

  • Bus-vognmand
  • Gods-vognmand
  • Varebils-vognmand

Det kommer fuldstændigt an på dine personlige karrieredrømme, hvilket kursus der vil være det rigtige for dig. Du kan læse mere om de forskellige, hvis du ikke helt kan finde ud af, hvad du helst vil.

Kurserne afholdes forskellige steder i landet, og det er både muligt at finde kurser på Sjælland, på Fyn og i Jylland. Det betyder, at geografien ikke kommer til at stå i vejen for, at du kan følge din karrieredrøm. Det samme gælder priserne, der også er overkommelige, så de fleste kan være med og forfølge deres drøm.

Sæt karrieren i gang

Når først du har fået din vognmandstilladelse, er der ikke andet for end at komme i gang med din karriere som selvstændig. Her handler det blandt andet om at være til stede på de digitale platforme, så du kan blive opdaget og blive et anerkendt navn, som kunder vil foretrække frem for andre.

Du kan også finde ud af, om du vil ansætte nogle medarbejdere, som f.eks kan have et varebilschaufføruddannelsesbevis eller om du helst bare vil have et enmandsfirma.