Erhverv

De forskellige muligheder når du skal have ny bil

Køb af en ny bil er et stort valg for mange mennesker. Det afhænger også af mange ting, bl.a. af din økonomi og hvilken type person du er. Der er nemlig mange forskellige muligheder for at få ny bil, så det er ikke bare ligetil at vælge, hvordan det skal foregå for dig.

Kontant køb af bil

Når man taler om at ”købe bil”, er det jo egentlig for det meste dette, der menes med det. Her er det nemlig dig, der får ejerskab over bilen – det bliver altså DIN bil. Dette er som regel valget for dig, der har planer om at have din bil i længere tid, og ikke er typen, der ønsker at skifte bil særlig ofte. Ofte forveksles det at købe bil med det at lease en bil – men der er altså en forskel!

At lease en bil – og de forskellige måder at gøre det på

Leasing af biler er blevet ekstremt populært i Danmark de seneste år, og fænomenet er gået fra noget, det kun var de færreste, der gjorde, til noget almindelige danskere sagtens kan overveje. Det at lease en bil betyder, at du overtager brugerretten i en bestemt periode, og betaler en månedlig ydelse, der er aftalt med forhandleren, du leaser hos. Dette er for typen, der ønsker at skifte bil lidt oftere, end dem der blot køber en bil. Men der findes flere typer af leasing, f.eks. flexleasing. Her betaler du kun en meget lav del af registreringsafgiften, og kan altså få en bil, som du normalt aldrig ville have råd til. Læs mere om emnet her. Der findes endnu flere forskellige typer af leasing, så hvis du tænker, at leasing lyder spændende, kan du jo altid tage ned til din bilforhandler, og høre hvilken form for leasing der er helt rigtig for dig.