Økonomi

Skift skiferien ud med østeuropæiske storbyer

Har I overvejet at skifte ski og liftkort ud med vandresko og storbykort? Så skal du tænke over, hvad du gerne vil have ud af din storbyferie. Har du børn med, skal du måske passe på med at planlægge alt for mange kirke- og museumsbesøg, men i stedet finde en by, der har lidt af det hele. Pak kufferten og tag hele familien med på en rejse, I sent vil glemme.

Det ukendte Østeuropa

Mange tænker nok straks på Paris, Rom og Berlin, når europæiske storbyer nævnes. Og selvom disse byer er fantastiske, er der masser af små og store perler rundt i Europa, du måske ikke har skænket en tanke. Her kan for det første være penge at spare, og du har muligheden for at se Sloveniens hovedstad, Ljubljana, som byder på vidunderlig arkitektur og fantastiske caféer i en by fuld af studerende – og dermed liv.
Budapest er også en europæisk by i konstant udvikling. Her er et spirende studieliv, masser af lækre designerbutikker, hyggelige parker og billige Michelinrestauranter. Budapest er delt op i to – Buda og Pest på hver sin side af floden Donau og med den friske brise fra floden i midten, minder det mest af alt om en hyggelig, sydeuropæisk by. Har du lidt ældre børn med, byder Budapest på en fantastiske og billige drinks.

Den perfekte kærligshedstur

Kotor i Montenegro er en hyggelig by, indhegnet af store bymure og med vand på den ene side og bjerge på den anden. Kotor byder på meget historie, så du skal nok få tiden til at gå, men pas på, du ikke farer vildt; byen er nemlig bygget som en hyggelig labyrint, fordi man før i tiden ville forvirre mulige invasionsstyrker. Her kan du og din partner nyde de små caféer og restauranter i byens snørklede gader, med havudsigt eller på bjergsiden med udsigt over byen.