Bolig

Det skal du tænke over, inden du lejer en bolig

Det er aldrig let, når man skal finde en ny lejlighed at bo i, da man først skal finde ud af, om man skal købe eller leje. Hvis du fx leder efter en lejebolig i Aarhus, så skal du finde ud af, hvor du skal lede henne, og om der er noget, du skal passe på.

 

Desværre kommer folk nogen gange i klemme, når de lejer en bolig, fordi de ikke helt tænker over, hvad de siger ja til. Her vil vi hjælpe jer med, hvad du skal tænke over, når du lejer bolig.

 

Læs kontrakten grundigt

Vi ved godt, at det er kedeligt at læse kontrakter, men alligevel bliver du nødt til det. Det er vigtigt, at du forstår, hvad du siger ja til. Det kan ende med at ramme dig i røven, hvis du ikke får helt styr på det med det samme.

Hvis du mener, at du bliver snydt i husleje, så står du stærkt som lejer, da du har en række rettigheder, men det er ikke sikkert, at du står særlig godt på andre områder. Hvis du skriver under på, at lejligheden skal nyrenoveres, når du flytter, så fanger bordet ofte. Det er den slags situationer, du skal undgå.

Du skal i hvert fald have styr på, om det er noget, som du kan stå inden for.

 

Tjek boligen igennem

Selvom du som lejer står godt i en retssag, så vil det aldrig være sjovt at ende i en tvist. Derfor anbefaler vi, at du kigger lejeboligen grundigt igennem, så du er sikker på, at du får den bedst mulige aftale.

Du skal holde øje med, om alt er, som det skal være i boligen. Det er ikke sjovt at flytte ind og så opleve en række problemer. Det er en god idé at tage billeder af alle ting, for så kan udlejer aldrig komme og sige, at det er noget, som du har gjort.

 

Kend dine rettigheder

Din husleje er ikke baseret på markedspris. Selvom du har skrevet under på en bestemt husleje, så kan du stadigvæk vælge at bryde kontrakten, hvis huslejen er urimelig høj. Som lejer har du mulighed for at klage til Huslejenævnet, hvis du føler, at du betaler en uretfærdig høj husleje.

Her går Huslejenævnet ind og vurderer, om de er enig med dig. Hvis de er det, får du nedsat din husleje, og du får faktisk også penge tilbage med tilbagevirkende kraft.

Generelt kan du dog undgå dette problem, hvis du finder en lejebolig med en acceptabel husleje i første omgang.

Når du kender til disse ting, er du klar til at finde en lejebolig. Hvis du fx skal have en lejebolig i Aarhus, kan du her finde en masse fede lejeboliger, så du kan få tag over hovedet.