Bolig

Skal du sælge bolig? Læs med her og få gode råd

er der mange ting, du skal forholde dig til. Ting som at vurdere boligmarkedet, vurdere boligen, finde en pris og mange andre er vigtige at have helt styr på, når du begiver dig ud i salg eller køb af bolig. Synes du også, at det kan være svært at finde hoved og hale i boligjunglen? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi giver dig råd til, hvordan du bedst muligt kommer igennem, når du skal sælge.

Start derhjemme

Det første, I kan gøre, foregår faktisk i hjemmet. Her bør I nemlig sætte jer ned og finde ud af, hvad I ønsker at få for boligen. I skal altså vurdere jeres ønskepris og jeres minimumspris, så I også ved, hvor stort et afslag I er villige til at give, hvis det kommer dertil. Midt i et boligsalg er det nemlig ikke altid lige let at holde hovedet koldt, og har huset stået til salg længe, så er det muligt, at fornuften bliver skubbet en smule i baggrunden for bare at komme af med skidtet – det ønsker I ikke!

 

Kontakt en professionel

Efter at I har fundet ud af, hvad I er tilfredse med, er det på tide at kontakte professionelle fagpersoner. Om I benytter en ejendomsmægler eller ej, er helt op til jer, men det kan uden tvivl spare jer for rigtig meget bøvl for et favorabelt beløb naturligvis. Hvis ikke I vælger at benytte en ejendomsmægler, så skal I selv stå for indhentning af dokumenter, salgsopstilling, billeder, markedsføring af boligen og meget mere.

Og netop dokumenterne er en rigtig vigtig del at nævne, når vi snakker boligsalg. Det er nemlig vigtigt at huske, at du har ansvar for at de informationer, du præsenterer køber for er korrekte. Det kan faktisk ende med et erstatningskrav, hvis du begår fejl i den henseende. Det handler både om årsopgørelse, låneoplysninger, isoleringsattester, dokumentation for udførte forbedringer og mange flere ting. Er du usikker på denne del, bør du utvivlsomt overveje en boligadvokat, der kan give dig sikkerhed og hjælpe dig med disse – find hjælp på denne side.

 

Boligadvokatens rolle

Der tilkommer ikke sælger af en fast ejendom fortrydelsesret, hvorfor det kan være en rigtig god idé for sælger at tage et advokatforbehold. Et advokatforbehold fungerer som en mulighed for at give sælger betænkningstid sammen med advokaten, hvorefter muligheden for at droppe handlen foreligger, hvis advokaten ikke accepterer aftalen. Derudover er der naturligvis også andre fordele ved en boligadvokat, blandt andet kan advokaten også bistå dig, hvis salget skyldes skilsmisse eller lignende.