Erhverv

Skal du indgå en erhvervslejekontrakt?

Står du i Aarhus eller omegn og skal leje eller udleje erhvervslokaler, men ikke lige er helt inde i lovene omkring erhvervsleje? Erhvervslejeloven kan godt være lidt kompliceret, så læs med her for at få et kort overblik over, hvad der er værd at vide om denne.

Erhvervslejeretten omhandler overordnet leje og udlejning af lokaler der benyttes til erhvervsmæssige formål.

Når man skal udarbejde en erhvervslejekontrakt, er der en række ting at overveje og tage hensyn til.

 

Hvorfor overhovedet indgå en erhvervslejekontrakt?

Beliggenheden for en virksomhed i Danmark kan være altafgørende for virksomhedens eksistens. Uanset om der er tale om centralt beliggende butikslokaler eller mere afsides kontorlokaler, er det essentielt for virksomheden og erhvervsudlejer at have klare spilleregler for lejemålet.

Hvis ikke man indgår en skriftlig aftale, falder lejeforholdene tilbage på den mundtlige aftale der er indgået mellem lejer og udlejer. En mundtlig aftale er utrolig svær at dokumentere, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser. Derfor er det ene og alene allerede af den grund utrolig vigtigt at indgå en skriftlig erhvervslejekontrakt.

 

Hvilke forhold er vigtige?

Der er mange forhold at skulle forholde sig til, når man indgår en erhvervslejekontrakt. Følgende punkter er blot et udkast til nogle at de vigtigste punker:

  • Hvem er udlejer og lejer?
  • Hvilke lokaler er omfattet af lejemålet?
  • Hvad koster lejen og hvad med depositum?
  • Vedligeholdelse af lejemålet
  • Afståelse
  • Opsigelse af lejemål

Når man indgår en kontrakt om erhvervsforhold, er der som udgangspunkt aftalefrihed mellem parterne. Derfor har en gennemarbejdet kontrakt afgørende betydning ved indgåelsen af erhvervslejemålet.

Når man udarbejder en erhvervslejekontrakt, er det vigtigt, at kontrakten er så grundig som muligt og at ingen detaljer er udeladt. Det er f.eks. vigtigt for lejer, så der i fremtiden ikke kommer nogle overraskelser, som ikke er nævnt i kontrakten. Ligeledes er dette også vigtigt for udlejer, for at kunne opretholde et godt forholde til sine lejere.

 

Erhvervslejeloven er som sagt en kompliceret størrelse. Det kan derfor være en svær og overskuelig proces at stå for selv. Hvis du står som lejer eller udlejer og skal indgå i en erhvervslejekontrakt, kan du med fordel kontakte et professionelt advokatfirma, som har erfaring med sager som disse.

Hvis du er interesseret i at vide mere om erhvervslejeretten og hvad et advokatfirma kan hjælpe dig med, så læs mere her.