Uncategorized

Skal du have skabt en smuk have?

Der er mange, der drømmer om en smuk have. Det skal være den oase, man kan nyde hele året rundt, og det skal være den naturlige forlængelse af ens hjem, som kan være med til at give et frisk pust af energi. Det er det sted, man kan nyde den friske luft med velbehag, og det er noget, der kræver lidt arbejde.

Det kræver masse af arbejde

Det er nemlig ikke bare lige sådan at skabe en smuk have. Det er noget, der kræver et hårdt stykke arbejde, og det er også noget, der kræver vedligehold. Det betyder, at du sal være indstillet på at passe og pleje din have, når du gerne vil have skabt noget naturligt, der kan komme til at udgøre de perfekte rammer for din oase.

Du skal have en velfungerende terrasse

For det første skal du anlægge dig en smuk terrasse. Den skal være tilpas i størrelsen, så du både kan ligge dig og slænge dig på den i dine bløde møbler med en god bog og samtidig lave noget lækker mad på grillen til alle de gæster, som der snart kommer forbi. En terrasse skal således være af en størrelse, så den kan have mange forskellige funktioner.

Pynt gerne din terrasse op til årstiden

Fyld gerne din terrasse med hyggelige elementer som for eksempel udendørs lyskæder og lanterner, der kan være med til at holde atmosfæren skøn hele aftenen lang. Om vinteren kan du for eksempel pryde den med lys, der kan lyse sneen op og på den måde føre dig i den helt rette stemning af jul, vinter og hygge.

Anlæg blomsterbede med masser af farve og duft

Dernæst skal du have styr på dine grønne områder. Det kan være, at du gerne vil have en masse blomsterbede, der er fyldte med blomster, der er både smukke, farverige og velduftende. Og det kan være, at du gerne vil have alt fra frugttræer til områder, hvor du kan dyrke grøntsager. Uanset hvad du gerne vil have, så handler det her om at holde ukrudtet væk.

Sørg for at holde ukrudt på afstand med dækbark

Og det er ikke en helt let opgave. Derfor anbefales det, at du for eksempel gør brug af det, som der kaldes for dækbark. Det kan du nemlig med fordel smide i dine bede for at gør det sværere for ukrudt at trænge op gennem jorden. Derudover sørger dækbark også for at holde jorden fri fra frost om vinteren og godt fugtig om sommeren.

Skab en grøn græsplæne

Sidst men ikke mindst skal du have skabt dig en grøn og smuk plæne. Denne skal måske anlægges fra ny, hvorfor du skal have vendt jorden, givet den kalk og gødning, før du kan begynde at så. Og så er det vigtigt, at du sørger for at gøre det på den rette tid af året for at give dig selv de bedste muligheder for så tæt, stærk og grøn græsplæne, som det overhovedet er muligt.