Bolig

Skab sommerstemning i hjemmet hele året med enkel indretning

Drømmer du også om bølgeskvulp, sand mellem tæerne og lyse sommernætter? Så er du ikke den eneste! I den mørke, danske vinter, der sommetider kan føles som endeløs prøvelse, kan det være en trøst at skabe sommerstemning i dit hjem. Selvom termostaten viser minusgrader, kan du nemlig sagtens fylde dit hjem med sol og varme. Tænk sommeren ind i din indretning og giv humøret et boost.

Indret dig med inspiration fra naturen

Om sommeren opholder de fleste sig langt mere udendørs end om vinteren. Der grilles, leges og bades. Venner samles, og et glas vin tager det næste. For at skabe denne stemning er du naturligvis nødt til at tage udendørslivet med indenfor. Det kan du gøre ved at bruge naturens egne materialer i indretningen. Kurvestole er særligt gode til at skabe en autentisk sommerhusstemning. Du kan også investere i et smukt og rustikt plankebord, som kan henlede tankerne på drivtømmer og sandstrand. Du kan betrække dine puder med stof i hør, og du kan lade luftige, hvide gardiner hænge ved vinduerne.

Det maritime look

Striber, striber, striber! For at fuldende den maritime stemning kommer du ikke uden om striber. Her kan det være godt at vælge lyseblå eller sarte røde nuancer, så du bevarer den afdæmpede atmosfære. I det hele taget bør du fokusere på lyse og sarte farver med hvid som udgangspunkt. Sandfarvet og lavendelblå er også gode farver at inddrage i indretningen. Næste gang du går en tur langs vandet, kan du samle skaller og sten og tage dem med hjem. Skyl især skallerne grundigt med rigeligt vand, før du lader dem pynte i stuen. På den måde fjerner du eventuel lugt.

Med velvalgte elementer kan du let lade dig opsluge af sommerfølelsen. Hvem ved? Måske føles de varme, døsige sommerdage alligevel slet ikke så langt væk..