Bolig

Råt look på badeværelset

Ligesom der er sket en ændring i det hvide grebsfrie køkken, som skal være helt gråt eller sort, så er denne trend også flyttet med ud på badeværelset. Det hvide badeværelser har i mange år været et kæmpe hit i de danske hjem, fordi de skaber en masse lys i rummet, men nu skal der i stedet noget mørke ind. Det mørke badeværelse vil ose af maskulinitet og mystik. At vælge et helt sort badeværelse er et modigt valg, men vil hænge godt sammen med det sorte køkken, selvom det er et andet sted i boligen.

 

Gør mørket hyggeligt

For at gøre det mørke og dystre badeværelse lidt mere hyggeligt, så kan der tilføjes duftlys og nogle små håndklæder, der er lagt sammen ved håndvasken. Derudover kan der vælges en håndsæbe med en ældre etikette og gerne i brunt glas. Der kan også tilføjes en grøn plante på bordet, som kan ”tage” noget af det maskuline, hvilket vil gøre, at stemningen bliver knap så dyster. Naturen kan også sagtens bringes ind i dette mørke badeværelse, det kan f.eks. være ved at have en stenvask ovenpå den sorte bordplade på badeværelsesmøblet. Udover planten på bordet, så kan der også sættes flere planter på gulvet, som kan skabe en mere hulestemning end en dyser stemning. Er der badekar, så kan der også købes et bord eller en bakke til badekarret i træ. Det helt sorte look kan brydes lidt ved at bruge messing som armatur, blandingsbatteri, brugshoved, skraber til evt. bruseniche, toiletbørste, toiletrulleholder og skraldespand. En anden måde at brude det helt sorte på er ved at vælge nogle klinker, der er natursten. Derfor kan det stædig virke huleagtigt og dysteret, men hvor naturen kommer mere i spil, så det virker mere autentisk end hvis det blot var sorte klinker. Derudover er sorte de klinker også meget svære at vedligeholde, så de kan hurtigt komme til at se grimme ud med kalkplamager.

 

Gør mørket endnu mørkere

Hvis du slet ikke kan få nok af sort, så kan du vælge at have hele badeværelset i 100% sort eller mørke nuancer. Det kan være lige fra din badekåbe til håndsæben. Selvom det er helt mørkt og sort, så kan det udover den lidt dystre stemning også skabe ro, fordi der ikke er noget til at forstyrre dit blik, hvis det hele er holdt i de mørke nuancer.

 

Tør du ikke?

Mange vil nok ikke turde at vælge at have et helt mørkt badeværelse, da det simpelthen er et meget modigt valg og også kræver meget af den restende del af boligen for at have en rød tråd og hænge sammen i det store billeder. Der er heldigvis også en masse andre muligheder, og du kan bl.a. gå herind og kigge på et nyt badeværelse. Der er virkelig mange muligheder og ikke kun de mørke badeværelser, men også helt lyse eller farverige. Så der er noget for enhver smag uden tvivl også noget, som kan gå hen at blive dit badeværelse.