Nyheder

Kom helt tæt på realitystjernen Fie Laursen

Fie Cecilia Laursen blev født 3. juli 1996 i Hillerød som datter af Eddie Laursen og Anette Laursen. Hun er opvokset i et helt almindeligt parcelhus i Jægerspris sammen med sine to brødre, Simon og Boris Grant Laursen, hvoraf sidstnævnte også er kendt som blogger og reality-person.

I folkeskolen blev Fie drillet så voldsomt, at hun fem gange har måtte skifte skole for at undslippe sine plageånder. Ifølge hende selv skyldes mobberierne, der startede i 6. klasse, at hun ikke var bange for at talte højt om sin modeldrømme, ligesom hun ofte tiltrak sig opmærksomhed og delte billeder af sig selv på Facebook.

Hun blev blandt andet kaldt ‘Fissefie’, hvilket fik hende til at skifte skole, men øgenavnet fulgte med og billeder af en poserende Fie blev delt mellem eleverne. Det fik hende til at skifte skole igen.

Ifølge Fie selv førte de årelange mobberier til både anorexia og bulimi, ligesom hun i teenageårerne blev ‘cutter’ og endda forsøgte selvmord.

I et interview med BT i 2012 har Fie dog løftet sløret for, at hun i folkeskolen selv var med til at mobbe andre, og at hun altså derfor ikke udelukkende var et offer.

– Jeg har en fortid, hvor jeg selv har været ond ved folk, fortalte hun til avisen, efter Fies rolle som mobber kom frem.

I 2011 faldt Fie over en video på YouTube, der var blevet lagt op af den canadiske pige Amanda Todd. I videoen fortalte den 15-årige pigen om sit liv med mobning, men optagelsen gik først verden rundt, efter det unge mobbeoffer havde begået selvmord.

Videoen inspirerede Fie, der på det tidspunkt gik i 8. klasse, til at lægge en lignende video på YouTube.

Året efter i oktober 2012 blev Fie Laursen så med ét Danmarkskendt, da hun medvirkede i et TV 2-indslag omhandlede mobning.

Indslaget førte til, at den 16-årige Fie efterfølgende medvirkede i Aftenshowet på DR1, hvor hun fortalte om sin skoletid med mobning.

Det gav Fie meget opmærksomhed, hvilket fik hende til at nedfælde endnu flere ord på den bloggen fielaursen.dk, og hurtigt gik den 16-årige Fie fra at være ukendt teenagepiger til at blive både idol og modeikon.

Bloggen voksede nemlig med rekordfart og allerede i 2013, havde den over en million sidevisninger hver måned og utallige kommentarer fra fans.

Langsomt voksede Fies berømmelse og hun blev inviteret med til gallafester fyldt med reality-stjerner, ligesom tøj-hjemmesiden Miinto.dk begyndte at benytte hende som model.

Samtidig modtog hun massevis af sponsorater på tøj, oplevelser og make-up, hvis blot hun omtalte det på sin kendte blog.

I 2014 forsøgte Fie at forfølge sin drøm som sanger, da hun rejste til Los Angeles og indspillede sin første single Secret, der året efter blev fulgt op af Broken Soul. I 2017 fulgte desuden de to sigler Justin og Top 10.

I februar 2015 kunne Fie også skrive reality-stjerne på cv’et, da hun medvirkede i årets udgave af Paradise Hotel.

I maj 2016 oplevede Fie Laursen stor kritik og fordømmelse, da hun i en YouTube-video grædende indrømmede, at hun gennem en årrække havde løjet om og opdigtet og overdrevet mange af sine blogindlæg og udtalelser for at opnå berømmelse og tjene penge.

I dag er Fie stadig utrolig populær. I 2017 modtog hun blandt andet priserne som ‘årets bemærkning’ og ‘årets sociale mediebruger’ til Reality Awards samt prisen som ‘årets sociale mediebruger’ til Teenage Awards.

Hun har også været den mest googlede dansker i 2017 og har hun tæt på 250.000 følgere på Instagram.

I maj 2017 udgav hun også bogen Min Ærlighed, hvori hun fortæller om sit liv.

I 2018 kan Fie Laursens mange følgere i øvrigt se frem til, at hun atter engang tjekker ind på Paradise Hotel.

I sommeren 2017 mødte Fie Laursen sin nuværende kæreste Frederik Valeur, og 13. januar kunne parret så afslører, at de sammen havde taget det næste skridt og var flyttet ind sammen.