Bolig

Indretning: Gør din stue hyggelig med de rigtige møbler

Stuen er et vigtigt rum, som vi opholder os meget i. Det er her vi slapper af, læser en god bog og samles med gode venner til en hyggelig aften. Det er derfor også vigtigt, at vi har en stue med en hyggelig indretning, som er indbydende og viser vores stil. Dette kræver naturligvis de rigtige møbler, som både fuldender og gør din stue unik. Der findes mange forskellige typer af møbler til stuen, men hvilke skal du vælge? Læs med her og få inspiration til, hvordan du finder de rigtige møbler til din stue.

Slap af i en komfortabel sofa

Stuen er typisk det rum, hvor du kan slappe af og lade op. Det er derfor essentielt at have en god og komfortabel sofa, hvor du kan sætte dig godt til rette med en kop kaffe, mens du ser din yndlingsserie i fjernsynet. Der findes et væld af sofaer i forskellige prisklasser, designs og farver – og ikke mindst størrelser: Du kan få en lille 2-personers, en rummelig 3-personers eller en stor hjørnesofa med mange siddepladser. Størrelsen på sofaen afhænger naturligvis af, hvor meget plads du har i din stue, og hvor mange personer der typisk skal sidde i sofaen. Hvis du har masser af plads, kan det være smart med en stor og rummelig sofa, hvor der er plads til mange, så du og dine gæster kan sidde i sofaen, når du har besøg. Hvis du ofte har overnattende gæster, kan du overveje at få en sovesofa, som du blot slår ud som seng, når der er behov for det.

Sofabord: Praktisk og flot

Når du har fundet den rigtige sofa, er næste skridt at finde et flot sofabord, som passer ind i stilen. Udover at sofabordet pynter i din stue, har det også en praktisk funktion. Du kan nemlig have diverse ting stående på det, såsom snacks til filmen, en pæn vase eller noget helt tredje. Sofaborde findes i mange forskellige designs og størrelser. Nogle ønsker et stort sofabord, hvor der er plads til at dække op med tallerkner og kaffekopper, mens andre blot har behov for et lille sofabord, der pynter i stuen. De såkaldte sofabordssæt, som typisk er to sofaborde i forskellige størrelser, er blevet meget populære de seneste år, fordi du nemt kan arrangere og omrokere sofabordene til det, du synes er flottest og mest praktisk i lige netop din stue. Hvis du ønsker at skabe en hyggelig stemning, kan det desuden se flot ud med et dekorativt tæppe under sofabordet.

Vælg det rigtige opbevaringsmøbel

Vi har alle ting og sager, som kræver opbevaring. Nogle ting ønsker vi at vise frem, mens andre ting skal gemmes langt væk. Uanset hvad kræver det et møbel, som kan opbevare dine ting. Der findes mange forskellige typer af opbevaringsmøbler, som ikke bare er praktiske, men som også pynter i din stue. Hvis du ønsker at skjule dine ting, er et skab eller en skænk med låger en god løsning. En åben reol vil derimod fremhæve dine ting, hvilket altså er en god løsning, hvis du ønsker at vise dine bøger, dit flotte stel eller andet frem. Det er ingen hemmelighed, at pynteting, billeder og grønne planter gør din stue unik og personlig, hvilket kan være flot på netop en åben reol eller en flot hylde. Hvis du både har ting, som du ønsker at vise frem, og ting som skal gemmes af vejen, kan du kombinere det ved at vælge et flot reolsystem.