Økonomi

Hvornår giver det mening, at låne penge på nettet?

Der er mange, der tror, at det aldrig giver mening at låne penge på nettet. Det er dog ikke aktuelt, at der findes flere tilfælde, hvor det godt kan betale sig at optage et lån på nettet. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det skal være noget, du er villig til at betale ekstra for i forhold til, hvad du skal betale for at låne de selvsamme penge i banken.

Hvad dette betyder er, at der er flere tilfælde, hvor det giver god mening at låne penge online, selvom det koster dig en kende ekstra. Er du i tvivl om, hvorvidt du står i en situation, hvor det godt kan betale sig, at du optager dit lån på nettet frem for i din egen bank, så kan du herunder blive klogere på, hvornår det bedst giver mening at låne online.

1. Når du skal bruge pengene hurtigt

Hvis du skal bruge de lånte penge inden for kort tid, så er det ikke en god idé, at du vælger at låne penge i banken. Det er ikke unormalt, at du skal forvente, at det tager lang tid, inden dit lån behandles og du endelig får dine penge udbetalt. Vælger du i stedet at låne penge på nettet, så er det noget helt andet, da der her er fokus på hastigheden.

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad de kan tilbyde deres låntagere i denne sammenhæng. Hvis der er tale om et mindre lån, så er det ofte muligt at have pengene stående på din konto inden for et par timer. I andre tilfælde tager det dog længere tid, men det er yderst sjældent, at du skal vente mere end 24 timer efter godkendt ansøgning.

2. Hvis det skal være nemt

Hvis du gerne vil have, at det er nemt, når du låner penge, så er det også oplagt at låne penge online. Årsagen til dette er, at lån af penge på nettet faktisk er så nemt, at du i dag kan klare det hele fra din smartphone, hvis dette ønskes. Du skal ikke gøre meget andet end, at udfylde en meget simpel formular, hvorefter du blot skal vente på din godkendelse.

Vælger du i stedet at låne penge i banken, så er det ikke unormalt, at det er noget, der både kræver, at du deltager i møder, fremviser lønsedler, stiller sikkerhed for lånet og dertil også fremlægger en dokumentation for, hvad du reelt set skal låne penge til. På nettet kan du oven i købet også underskrive både din ansøgning og låneaftale med NemID.

3. Hvis banken ikke ønsker at være med

Der kan være flere grunde til, at din bank ikke har lyst til at låne penge til dig. Det kan være, at de ikke mener, at du har en god nok kreditværdighed. Det kan dog også være, at de ikke har lyst til at låne penge ud til det formål, du skal låne til. Hvis det fx er til køb af et nyt TV, en ny PC eller for at tage på ferie, så er det ikke sikkert at banken er med.

På nettet skal du ikke frygte for, om du kan få lov til at låne penge til det formål, du står over for at skulle bruge penge på. Du kan f.eks. sagtens få lov til at låne penge til at købe en ny PC, mens du også sagtens kan låne penge til at tage på ferie, betale en regning eller noget helt tredje. Derfor er det også en god grund til at låne online frem for i banken.