Bolig

Hvilken afløbsrist skal du vælge til dit badeværelse?

En afløbsrist er nødvendig i enhver bruseniche, så vandet kan løbe fra. De fleste kender den traditionelle firkantede rist, men i dag findes der også andre muligheder, hvor blandt andet linjeafløbet og hjørneafløbet kan nævnes. De enkelte gulvafløb fås desuden i forskellige designs, så du kan vælge lige præcis det, der passer ind i din stil. Læs guiden og få inspiration til, hvilket gulvafløb du skal vælge, og hvilket et der er mest optimalt til dit badeværelse.

Lille badeværelse

Det kan være svært og forvirrende at finde den rette afløbsrist, når du skal have nyt badeværelse. Der er flere muligheder på markedet, men hvilket afløb er bedst til lige netop dit badeværelse? Det kan først og fremmest være en god idé at vælge dit nye gulvafløb efter, hvor stort et badeværelse eller bruseniche du har.

Hvis du har et lille badeværelse, hvor pladsen er trang, kan det være en god idé at vælge et hjørneafløb. Du placerer nemlig dette afløb i hjørnet, hvilket giver mere plads i brusenichen frem for en firkantet afløbsrist i midten. Et hjørneafløb er især oplagt til trekantede brusenicher. Det er desuden mindre end de fleste andre gulvafløb og det er derfor en god løsning, hvis du ønsker et diskret gulvafløb med en minimalistisk afløbsrist. Hvis du ønsker, at afløbsristen næsten skal være usynlig, kan du hos nogle firmaer vælge et hjørneafløb, hvor der påklæbes samme flise, som bruges på resten af dit badeværelsesgulv. Et diskret hjørneafløb tager desuden ikke fokus fra andre ting og detaljer på dit badeværelse.

Stort badeværelse

Hvis du har et stort badeværelse med god plads i brusenichen, bør du overveje et linjeafløb. Et linjeafløb er et lineært afløb, som både kan placeres op mod din badeværelsesvæg eller placeres frit i gulvet uafhængigt af vægge. Et linjeafløb der løber langs med væggen, egner sig dog bedst til kvadratiskformede brusenicher. Uanset hvad du vælger, er linjeafløbet en flot løsning, som er udstyret med patenterede vægflanger. Dette betyder, at afløbsristen er 100% vandtæt og du undgår derfor, at der opstår svamp. Hjørneafløbet har ligeledes denne funktion.

Du kan naturligvis også få et kvadratisk afløb, som er en god løsning, hvis du har et badeværelse, hvor det ikke er muligt med et linjeafløb. Det er desuden også muligt at få gulvafløb med specialmål, så du kan få lige præcis det afløb, der passer dit badeværelse.

Design

Der findes et væld af gulvafløb i forskellige modeller og designs. Det er vigtigt, at du vælger et afløb, som stilmæssigt passer ind til resten af dit badeværelse. Du kan få gulvafløb til enhver smag – du kan eksempelvis vælge, om ristens ”huller” skal være cirkelformede, firkantede, aflange eller noget helt andet. Ved visse modeller kan du endda vælge farver såsom messing, kobber og sort. Udover designet er det også nødvendigt at tænke praktisk, når du skal vælge nyt gulvafløb, da det skal fungere i mange år. Det er derfor en god idé at undersøge, hvordan det enkelte gulvafløb er i forhold til rengøring og vedligeholdelse – hvem vil ikke gerne spare tid på rengøringen?

Du kan med fordel besøge de mange showrooms rundt om i landet, når du skal vælge dit nye gulvafløb. Her kan du ofte få gratis rådgivning og inspiration til badeværelsesindretningen. Derudover kan du få masser af inspiration til det rigtige gulvafløb ved at kigge på de forskellige producenters hjemmesider, som ofte indeholder billeder, videoer og kataloger.