Bolig

Guide: Hvilken dør bør du vælge?

Der findes mange forskellige slags døre, og det kan dermed være svært at vælge den dør, der passer bedst til ens egen bolig. Her skal man overveje mange ting – både praktisk – men også i forhold til designet. Man skal gøre op med sig selv, hvad man godt kan lide, men det kan altså være svært med så mange muligheder. Først of fremmest findes der mange forskellige typer døre. Du kan se en oversigt herunder:

 

Typer af døre

  • Dobbelt terrassedør
  • Facadedør
  • Halvdør
  • Enkel terrassedør
  • Pladedøre
  • Døre med sideparti
  • Hæveskydedøre

 

Disse typer af døre har hver især deres egne fordele og ulemper, og det kan være en fordel, hvis man sætter sig ind i dem, inden man træffer det endelige valg. Man skal også overveje sine egne økonomiske muligheder samtidig med, at man skal vurdere, hvad man har brug for i en dør. Har man behov for mange ruder, eller har man behov for privatliv?

 

Hvad er populært?

De fleste mennesker i dag søger dog efter døre, der giver dem muligheden for at få mere lys ind i deres bolig. Altså vælger de døre med store og mange ruder, der giver et godt lysindfald. Meget lys er populært, da rummene i boligen bliver større, og det bliver behageligere at være i hjemmet. Man får en illusion om, at man har mere luft og mere plads til at folde sig ud, og det kan vi rigtig godt lide i dag: Tanken om at vi kan folde vingerne ud.

 

Hvilken dør skal man så vælge?

Hvis man gerne vil folde sine vinger ud og mærke luften samt pladsen, kan det være en mulighed at vælge en hæveskydedør, der er kendetegnet ved et stort glasparti og en smart åbnefunktion. Hæveskydedøren åbnes og lukkes på den måde, at man trækker døren til side, og man undgår dermed det irriterende svingareal, som mange andre døre har. Dermed får man mere plads i sin bolig samt et bedre lysindfald. Din hæveskydedør kan du finde på Sparvinduer.dk, hvor du også kan læse yderligere om de mange fordele ved at investere i en hæveskydedør.