Nyheder

Gode råd om hundeforsikring

Som hundeejer er man i henhold til Hundeloven forpligtet til at have en ansvarsforsikring. Denne forsikring skal tegnes, inden hvalpen fylder fire måneder. Den dækker eventuelle skader din hund måtte gøre på andre hunde, mennesker eller på diverse ting og sager. Udover ansvarsforsikring findes der tre andre typer forsikringer: sygeforsikring, ulykkesforsikring og livsforsikring.

Sygeforsikring

Sygeforsikringen dækker ved sygdom. Som hundeejer skal man se på flere faktorer, inden man eventuelt bestemmer sig for at tegne en sådan forsikring. Nogle hunderacer har større risiko for sygdom end andre. Udover sygdomsrisici bør man se på, hvor stor selvrisiko, man er villig til at betale kombineret med, hvad selve forsikringen koster. Økonomisk set kan det godt betale sig at have en god forsikring, hvis ens økonomi ikke tåler store pludselige udskrivninger. Sat lidt på spidsen, jo rigere du er, jo mindre har du brug for en forsikring, for så har du råd til at betale dyrlægeregningen uden problemer. Find tips til hvilken hundesygeforsikring du skal vælge her.

Ulykkesforsikring

Her bør man se på, hvad for en hverdag ens hund har. Hvis ens hund er en brugshund, så kan det være en rigtig god idé at tegne en ulykkesforsikring. Det gælder for eksempel for hunde, der bruges til jagt eller hunde, der bor på landet. Sidstnævnte kan have øget risiko for ulykker, da de er omgivet af både maskiner og andre dyr.

Livsforsikring

En livsforsikring er velegnet til hunde med ekstra fine stamtavler, eller hvis racen er sjælden grundet den formentligt høje købspris.

Rejseforsikring

En forsikring, der ikke blev nævnt i oversigten, er rejseforsikring. Skal man ud og rejse og skal hunden med, så bør man kontakte sit forsikringsselskab for at finde ud af, hvad der er nødvendigt specifikt for det sted, man skal til. Husk ligeledes at tjekke hos Fødevarestyrelsen eller hos dyrlægen, hvilke vaccinationer og dokumentationer, der ligeledes er nødvendige i forbindelse med udlandsrejser.