Bolig

Gode grunde til at vælge en bobestyrer advokat

Der kan ofte være noget usikkerhed over, hvorfor man egentlig skal bruge en bobestyrer advokat. Det vil vi prøve at besvare i dette indlæg, så vi håber, at du ved, hvad der skal ske under et dødsbo.

Det er vigtigt at påpege, at der skal være en bobestyrer advokat på et dødsbo, hvis det er blevet udstedt, at det skal der være. Ved et almindeligt dødsbo er det frivilligt, om man ønsker at benytte en advokat til at få styr på alle sagerne.

Hvis du har brug for en god bobestyrer advokat, kan du læse mere på http://hviidadvokater.dk/bobestyrer.

Afdøde har valgt en advokat

Hvis den afdøde har valgt en advokat til at håndtere sit dødsbo, så skal I indrette jer efter det. Der er ikke noget, som I kan gøre ved det, da I ikke har arven, før den er udstedt til jer. Indtil da er det sådan set stadigvæk afdødes penge.

Afdøde kan her have valgt en bobestyrer advokat, som afdøde har tillid til opfylder betingelser fra testamentet.

Som sådan behøver en bobestyrer ikke at være en advokat, men det vil det af gode grunde typisk være. For de har forstand på, hvad der skal ske, da de har kørt mange lignende sager.

Andre grunde til bobestyrer advokat

Der kan være en række andre årsager, og I vil få det at vide af Skifteretten, hvis det er relevant for jer. Det kan f.eks. være, at boet eller arvingerne er insolvente. Her skal det hele gå igennem advokaten, så Skifteretten ved, at det hele går efter bogen.

Hvis I ved, at I skal have en bobestyrer advokat, kan der blive udpeget en for jer. Hvis det er afdøde selv, der har valgt, så vælger han selvfølgelig selv, hvem han vil have til at gøre det, da det er en del af afdødes testamente.

Opgaver

Det gode ved at have en advokat tilknyttet er, at advokaten står for det hele, så du skal ikke selv gøre noget. Det er advokaten, der søger for, at alle aktiver indgår i boet, og det hele bliver fordelt korrekt.

Advokaten har ikke noget incitament til ikke at gøre det hele rigtigt, desuden er det et lovkrav, at advokaten gør det. Derfor er I langt bedre sikret, når en advokat står for det. Hvis afdøde har valgt en almindelig person til at være bobestyrer, så har denne person også krav på at følge gældende lovgivning. Men det er mere frygten for, at personen ikke har overblik over sagen, som er problemet.

Derfor synes vi, at man altid bør vælge at have en bobestyrer advokat tilknyttet, da det giver jer de optimale betingelser. I betaler en lille sum for det.