Økonomi

Genmab aktie kan blive interessant i den kommende tid

Medicinalvirksomheden Genmab betragtes som et solidt selskab, og derfor kan aktien blive en virkelig interessant i de kommende år. Også da en række nyheder, der vil styrke Genmab yderligere, er på vej.

Grundlagt i 1999

Virksomheden Genmab A/S har hovedsæde på Kalvebod Brygge i København, er dansk/amerikansk ejet, og har datterselskaber i Uttrecht i Holland, i New Jersey i USA og Tokyo i Japan. Kernekompetancen hos Genmab er udvikling af antistoffer mod kræft, ledbetændelse og en række andre livstruende og alvorlige sygdomme.
Genmab blev gundlagt i 1999, er noteret på Københavns Fondsbørs og NASDAQ i USA. Virksomheden gik på børsen i 2000 og aktien har, på trods af bump undervejs, helt generelt siden været i fremdrift. Lige nu er Genmad i rivende vækst, og ansætter løbende nye medarbejdere.

Interessant aktie

Rigtig mange betragter Genmab aktien som interessant på linie med aktier som Ambu aktieJyske Bank aktie og lignende populære danske aktier. Det vil for mange være oplagt at have Genmab aktie som en del af portofølgen. Og dette er uden tvivl en god ide.

Op- og nedture

Siden børsnoteringen i 2000 har Genmab-aktien steget med tæt på 1000 procent, og de seneste fem år har stigningen været på 122 procent. Der har dog undervejs på rejsen været en række bump på vejen. Coronakrisen gave i foråret 2020 en forholdsvis kort nedtur. I november 2009 fik aktierne en nedtur, da en storaktionær solgte sine aktier. Salget kom som følges af dårlig regnskab. I 2010 fratrådte den daværende administerende direkte Lia Natale Drakeman uden nærmere forklaring, hvilket også medførte et fald i aktien. Flere andre bump har der været på vejen, men Genmab er generelt en aktie i vækst.

Nyt i pipelinen

Genmab har en række produkter på markedet med stor succes, men har også en række produkter i pipeline til lancering i de kommende år. Produkter der er i forskellig faser af udviklingen. Der er tale om nye produkter, der både skal markedsføres af Genmad selv, men også i samarbejde med samarbejdspartnere. Produkter der uden tvivl vil indvirke positivt på virksomheden regnskab og dermed sandsynligvis også på aktiens kurs.