Bolig

Dette skal du vide før du maler dine vægge

At male væggene kan godt være noget af et arbejde, hvis man ikke har prøvet det før. Der er ting som man skal være opmærksom på, inden at man går i gang med at male. Derfor får du her i samarbejde med https://bnfarver.dk/ 3 gode råd til processen når du skal male.

Rens væggene

For at den nye maling skal komme til at sidde ordentligt, er det vigtigt at den gamle maling sidder ordentligt fast, da det ikke gavner at male over noget med flager som falder af. Hvis der er flager i malingen, skal du få fat i en spartel, og fjerne så meget af den løse maling som du er i stand til. Bagefter skal væggen vaskes over med vand. Derudover er det meget vigtigt, at væggene bliver renset for snavs inden du går i gang med at påføre den nye maling. Det gamle malinglag skal altså være glat og pletfrit. For at rense væggene skal du bruge noget vand blandet med grundrens. Når du har skrubbet væggene, skal de vaskes efter med vand.

Vælg en god maling

Når det kommer til at vælge maling, er der tusindvis af forskellige muligheder. Både nuancer og mærker. Men når man skal vælge, skal man være sikker på at finde den bedste vægmaling, så man får det gjort ordentligt den første gang. Det ville være træls at skulle til at flytte alle møbler, for at give væggene en gang mere senere hen, hvis man kunne undgå det ved at købe den rigtige slags maling. Ved at vælge en god vægmaling fra start undgår du en masse bøvl. Du skal højst sandsynligt ikke male igen lige foreløbig, da det holder som det skal. Dette passer også på pengepungen, da maling ikke er just billigt.

Reparer huller

Man kan være uheldig, at man ikke kun skal bøvle med flager i det gamle lag maling, men også huller og revner. Dette kan man heldigvis gøre noget ved, forholdsvis nemt. Inden man begynder at reparere et hul, er det vigtigt lige at rense det igennem, for at fjerne eventuelt løst materiale inde i hullet, da det gør det nemmere at reparere. Når du er sikker på, at hullet er helt tomt, skal området fugtes ved hjælp af vand, før spartelmassen kommer ind i billedet. Du skal bruge spartelmassen til at lukke hullet. Så det skal presses godt ind, så det lukker.  Når spartelmassen er indført, skal du bruge en svamp så reparationen bliver glat og pæn når spartelmassen tørrer. Dog kan det være nødvendigt med flere omgange af spartelmasse, men det afhænger af størrelsen af hullet. Når spartelmassen er tørret, kan du slibe efter, for at være helt sikker på, at overfladen bliver glat.