Erhverv

Det skal du vide om uddannelsen til receptionist

Er du god til at tage imod mennesker med et smil og kan du lide at organisere og hjælpe andre med at få hverdagens udfordringer til at glide på skinner? Så er uddannelsen til receptionist måske lige noget for dig. Overvejer du at uddanne dig til receptionist, så kan du nemlig forvente et arbejdsliv med masser af variation i forskellige opgaver og samtidig masser af menneskekontakt.

 

En uddannelse i god service

Som receptionist er det vigtigt at du besidder en lang række egenskaber. Det er for eksempel meget vigitgt at være imødekommende – både i fysiske møder, men også over mailkorrespondencer og telefonopkald. Du vil nemlig sandsynligvis være den, gæsterne eller kunderne møder først, og dermed bliver du virksomhedens ansigt udadtil. Derudover er det godt have gode organisatoriske evner og et godt overblik. Som receptionist er det nemlig dig, der vil være bindeleddet mellem forskellige afdelinger, og der vil derfor være mange forskellige opgaver som skal løses.
Uddannelsen som receptionist giver dig masser af brugbare og værdifulde kvalifikationer, som du kan tage med dig rundt omkring til for eksempel store virksomheder og hoteller. Det er ligeså en uddannelse, der også giver mulighed for at tage dine kvalifikationer til udlandet, hvis du drømmer om det.

Sådan bliver du uddannet

Uddannelsen til receptionist varer to år og ti måneder. Det er en uddannelse, der skiftevis byder på skoleophold, hvor du lærer nye ting, og praktikforløb, hvor du kan få en masse erfaring. Uddannelsen er derfor perfekt til dig, der elsker at lære mens du er i arbejdet.
Har du mere blod på tanden efter du har afsluttet uddannelsen, er der også rig mulighed for videreuddannelse. Du kan for eksempel tage en lederuddannelse efterfølgende eller videreuddanne dig til serviceøkonom. Ønsker du mere information, så læs mere om at blive receptionist her.