Nyheder

Det er vigtigt at vælge det rigtige dyrehospital

Omkring 40% af danske familier har et kæledyr, og derfor er dyrlæger ofte et emne, man hører om til diverse sammenkomster. Det er nemlig ikke hvem som helst, vi vil betro vores kære dyr til. Kæledyret bliver ofte et fuldt gyldigt medlem af familien, og det er derfor vigtigt for os at finde de helt rigtige hænder – og ikke mindst hjerner – til at tage sig af vores dyr, når de får brug for det.

Omsorg og ekspertise er vigtigt

Som dedikeret kæledyrsejer er det ofte hjertet, der bestemmer, når de kommer til de små. Det er dog vigtigt også at have fornuften med sig, når det gælder hunden eller katten. Det er smart at vælge det helt rigtige dyrehospital, der har den rigtige viden, når det for eksempel kommer til kæledyrets alder og race – det er ofte ikke bare en hund, vi afleverer, det er et familiemedlem. Som mennesker vil vi jo også gerne behandles forskelligt for eksempel alt efter, hvilken alder vi har, eller hvilket køn vi er. Desuden kan det virke betryggende, at det er det samme sted, man går til som kæledyrsejer – både når det kommer til de mindre vaccinationer og de større operationer. Derfor er kan det være rart at vælge et sted, der både er en dyreklinik og et dyrehospital på samme tid.

 

Et trygt sted med de rigtige certificeringer

For at sikre sig, at sit dyrehospital har den rette standard, kan det være en god ide at tjekke efter certificeringer. For eksempel er ”ISO Dyrlægen” et kvalitetsstempel, der blandt andet sikrer, at personalet i dyrlægen får efteruddannelse, og at de har det rigtige udstyr. For at se om den dyrlæge eller det dyrehospital man vil benytte virker som et godt og trygt sted, findes der nogle dyreklinikker og dyrehospitaler, der har en lille video af sin praksis. Bor du for eksempel i nærheden af Haderslev, kan du få en rundvisning i Dyrlægehuset Kolding, inden du møder op. Sådanne videoer er også smarte, hvis du bare er interesseret i at se, hvordan sådanne steder ser ud.