Bolig

Boligguide: 3 typer renoveringer der ikke giver overskud

Boligmarkedet i Danmark er brandvarmt. Især i storbyerne København, Aarhus og Aalborg stiger huspriserne hurtigt. det gælder både for nybyggerier og i særdeleshed for ældre huse. Særligt i København går selv dårligt istandsatte huse som varmt brød. Så hvis du bor i et ældre hus og godt kunne tænke dig at drage fordel af denne udvikling kunne det være en god ide at sætte huset i stand for at få prisen lidt højere op.

Men her skal du være forsigtig for ikke alle husrenoveringer får prisen til at stige. Så hvis du er i tivil om hvad du skal have lavet kommer der her en kort guide til fem renoveringer der ikke nødvendigvis giver overskud på bundlinjen.

1: Renovering af køkkenet

Hvis dit køkken er gammelt og slidt eller simpelthen ikke tidsvarende kan det virkeoplagt at få det skiftet ud eller renoveret. Her kan man både finde dyre køkkener hos de traditionelle køkkenfabrikanter som Svane og HTH men i de fleste tilfælde kan det bedre betale sig at finde et billigere køkken eksempelvis fra Elgiganten hvis man bor i provinsen for undersøgelser har vist at hvis man investerer 75.000 kr. i et nyt køkken får man kun op imod 75-100% tilbage af sin investering – og dette gælder oftest for hovedstadsområdet.

2: Nyt badeværelse

Ligesom med køkkenet kan et badeværelse hurtigt blive overhalet af tidens trends og komme til at fremstå meget umoderne og mindre tiltrækkende. Men på trods af det kan det rent faktisk ikke betale sig at smide stor summer penge efter at istandsætte sig badeværelse da billige badeværelser kun tjener sig 50%-100% hjem igen. Og endnu værre bliver det hvis du vil lave et luksuriøst badeværelse. Her viser undersøgelser at de kun tjener 50% af udgiften hjem igen.

3: Læg nyt tag

Paradoksalt nok kan det heller ikke betale sig at lægge nyt tag på boligen. Selvom et nyt tag både har sikkerhedsmæssige og klimatiske implikationer for boligen og dens ejere viser undersøgelser at ved at bruge op imod 500.000 kroner på at lægge nyt tag så tjener investeringer sig kun hjem med op til 40% i de fleste tilfælde. Til gengæld har du bedre chancer for at få dine penge hjem igen ved at anlægge et billigt tag til 150.000 kroner. I disse tilfælde er det rent faktisk muligt at få hele investeringen retur – men du skal ikke regne med et stort overskud – på trods af det brandvarme boligmarked.

Hvis du alligevel har tænkt dig at gå i gang med totalrenoveringen så husk at anskaffe dig det nødvendige udstyr og værktøj. Hvis du leder efter en god stige til anlæggelse af dit nye billige tag kan du finde det her.