Bolig

Altan tips – gode altanløsninger, fordele ved forskellige altaner

En altan giver lejlighedsbeboere mulighed for udeliv, selvom de befinder sig i 10 meters højde, men altanløsninger kan også være gode som en tilbygning på et hus i flere etager. At kunne sætte sig ud på sin altan og nyde sin morgenkaffe eller med et tæppe og en god bog, er for mange følelsen af et privilegium, hvis man bor i en lille lejlighed.

Fransk altan – et godt alternativ

Mange lejligheder og huse har rent faktisk mulighed for at få etableret en altan på sin bolig, hvilket dette firma professionelt kan hjælpe til med at gøre til en realitet. Når det er sagt, findes der også lejligheder, hvor en tilbygget altan ikke er en mulighed, men hvor en fransk altan er et godt alternativ. Det vil både give et bedre lysindfald i lejligheden, og det vil få boligen til at se større ud. Derudover er det også muligt at dyrke sine egne krydderurter eller plante blomster i fine altankasser på gelænderet.

Fordele ved stålaltaner

Altaner af stål er med tiden blevet mere og mere udbredt og populært. Altaner af stål har et forholdsvis neutralt udseende og stil over sig, hvilket kan vise sig at være en god investering til senere salg. Holdbarheden på mange stålaltaner er også værd at tage med i overvejelserne, da man med en stålaltan kan forvente en god stand i mange år.
Beton kan for mange anses som for kold og rå et materiale, hvor glas er for fint og fornemt med en stor vedligeholdelse. Stål er derimod en smuk mellemløsning. Med et galvaniserede materialevalg opnår man en simpel- og elegant stil, som kan fås i både sort, grøn og flere forskellige grålige nuancer.

Altandør – et sikkert valg

På samme måde som der findes et bredt udvalg af altantyper, findes der også mange former for altandøre. Skydedøre kan være en god løsning, hvis der ikke er meget plads på altanen, og ligeledes er det vanskeligt for tyve at bryde ind ved skydedøre, da håndtag og lås sidder indefra.
Almindelige skydedøre kan også få etableret en lås, så det bliver svært for tyve at bryde ind. Et godt råd til valg af altandør er, at få produceret et velfungerende alarmsystem, som både tilkobles hoveddøren og altanindgangen.