Uncategorized

Al begyndelse kan være svært

Uanset om man flytter i ny lejlighed den samme by eller helt rykker teltpælene op og flytter til et nyt land, er der altid mange overvejelser at gøre sig, når man starter et nyt sted.

 

Boligkøb i udlandet

Ofte er en ny begyndelse ensbetydende med en tilvænning i en eller anden grad. Det tager tid at blive dus med sine nye omgivelser, hvad enten man starter i en ny skole, flytter til en ny by eller et andet land.  Det giver ofte et nyt syn på tilværelsen, når man kommer ud af sine vante rammer og ikke mindst sin comfort zone, hvor denne tid kan synes hård og udmattende for de involverede partere.  Mange går med drømmen om at rykke syd på og væk fra det triste danske vejr til sydligere himmelstrøg med et varmt og mere indbydende klima.  Der er dog mange faldgruber i forbindelse med flytning til udlandet.

Kulturelle forskelle

Ved flytning til udlandet er der stor sandsynlighed for at du kommer til at leve et sted med anderledes sprog, skikke og normer end hvor du er opvokset, og det kræver tilvænning.  Ved at være proaktiv vil det være en god idé at lærer nogle faste vendinger, som bruges i dagligdagen i det pågældende land, således du ikke står på helt bar bund inden du kommer derned.  Det vil give et godt udgangspunkt og giver god signalværdi til de lokale, da det viser engagement ift. at integrere sig. Derved vil den lokale befolkning have større lyst til at give en hjælpende hånd.

Alt det praktiske

Det er ikke kun en ny kultur man skal sætte sig ind i, men i lige så høj grad den praktiske del der ved at købe bolig syd på. Hvordan skal husets eller lejlighedens stand være? Er der installeret soltag for at være mere energibesparende eller er det noget man evt. vil være villig til at købe, i så fald det ikke allerede findes. Der er mange overvejelser at gøre sig og i den forbindelse, er det også vigtigt at finde ud af hvilke af sine ejendele, der skal flyttes med til det pågældende land. I den forbindelse har internationale flytninger mere end 10 års erfaring med håndtering af alt det praktiske vedrørende flytninger til udlandet.  Det er dog ikke kun det praktiske som internationale flytninger står for, men i særdeleshed også det administrative, hvorfor der er helt andre aspekter i en flytning til udlandet end i samme land. Her kan vejskatter, parkeringstilladelser og toldpapirer være svære at gennemskue hvis man ikke har disse erfaringer.

Økonomi

De økonomiske aspekter ved at flytte til udlandet er vigtige at holde sig for øje. Hvordan er valutakurserne skruet sammen, er det en fordel at købe bolig med udgangspunkt i det pågældende lands valuta eller i sit hjemland.  Her er god research vigtigt, i og med der kan være mange penge at tabe ved at optage de forkerte boliglån, ligesådan kan mange penge vindes ved de rigtige.