Uncategorized

3 tips til en sundere hverdag

Der er ingen tvivl om, at danskernes sundhed kunne trænge til en overhaling. Det sker ikke fra den ene dag til den anden, men første skridt på vejen indebærer faktisk ikke andet end en varieret kost, mere motion og sundere vaner. Læs med her for at få gode tips til et bedre helbred.

Bevæg dig

Måske virker motion som noget, du ikke finder særlig interessant. Det tager tid, er anstrengende, og musklerne er ømme i lang tid efter. Men motion behøver ikke at være så slemt, og det kræver ikke meget at få motion i hverdagen. Du kan nemt få bevægelse til at være en del af din hverdag ved at snige den ind på tider, hvor det egentlige formål med aktiviteten er noget andet end motion. Det kan for eksempel være at gå en lang tur med hunden, cykle hen for at handle eller altid tage trapperne i stedet for elevatoren.

Spis grønt

Det er ikke ny information, at frugt og grøntsager indeholder mange vitaminer, der er vigtige for dit helbred. Hvis du gerne vil smide et par kilo eller bare leve sundere, er det især en rigtig god idé at spise mange grøntsager. Grøntsager har nemlig et lavt indhold af kalorier, så du ikke skal bekymre dig for at spise for meget. Grovere grøntsager og rodfrugter som for eksempel gulerødder eller rødbeder indeholder desuden mange kostfibre, som fylder mere i din mave og giver dig en større mæthedsfornemmelse. På den måde kan grøntsager være med til at afholde dig fra at spise madvarer, som gør mere skidt end godt for din krop.

Drop cigaretterne

Når du skal stoppe med at ryge, er det første skridt at tage beslutningen om, at det er noget, du virkelig gerne vil opnå. Én gang for alle skal det være slut med rygning. Derudover vil en liste med grunde til at stoppe med at ryge hjælpe dig på vejen mod at blive røgfri. Dine personlige grunde kan være alt fra et bedre helbred og sundere lunger til færre udgifter og mindre passiv rygning. Hvis du har svært ved at lægge cigaretterne på hylden, kan du prøve at bruge en erstatning til cigaretterne. Det kan for eksempel være e-cigaretter, der uden tvivl vil hjælpe dig med at kvitte smøgerne. Det er en tryg og sikker måde at komme af med din afhængighed til cigaretter og for alvor stoppe med at ryge.