Erhverv

3 gode tips til det perfekte CV

Når du sender dit CV afsted til en virksomhed, er det vigtigt at have i baghovedet, at det bestemmer det førstehåndindtryk, læseren får af dig som person. Hvis du synes, det virker uoverskueligt, kan du med fordel læse med her for at få de 3 vigtigste tips til et godt CV.

Få styr på indholdet

Dit CV er afgørende for, om du bliver valgt blandt de mange andre ansøgere til at komme videre til en jobsamtale. Derfor er der visse informationer, der er rigtig gode at have med i dit CV. Først og fremmest er det en god idé at nævne dine personlige oplysninger som for eksempel dit navn, adresse, mobilnummer, e-mailadresse og fødselsdato. Derudover skal du beskrive din erhvervserfaring, hvor du med fordel kan komme ind på, hvilke forskellige områder og opgaver du har haft ansvar for. Her er normen, at man nævner de forskellige jobs i omvendt kronologisk rækkefølge, så du nævner dit seneste job øverst.

Hør en andens mening

Det vil klart være at foretrække, at en potentielt kommende arbejdsgiver lægger mærke til dine faglige kompetencer og personlige kvaliteter i stedet for kun at huske dig for dine stavefejl og dårlige formuleringer. Derfor er det en stor fordel, hvis du får din veninde, kæreste eller far til at læse dit CV igennem, før du sender det afsted til virksomheden. På den måde kan du være helt sikker på, at dit CV ikke indeholder små, dumme fejl, som du helst ville have været foruden. Dit CV er med til at danne læserens opfattelse af dig, og derfor er det vigtigt, at det er korrekturlæst og gennemarbejdet. Når du har afleveret dit CV, skal du sidde med en følelse af, at du virkelig har gjort alt, hvad du kunne for at få stillingen.

Lav et lækkert layout

Selvom indholdet i dit CV er vigtigt, spiller layoutet og udformningen også en stor rolle i jagten på dit nye job. Det er afgørende, at den der læser dit CV hurtigt kan danne sig et indtryk af, hvem du er, og hvad du kan tilbyde som ansat i virksomheden. Det fungerer derfor bedst, hvis opsætningen er overskuelig og struktureret med enkle skrifttyper og god afstand, så det er nemmere at få et overblik. Et flot og indbydende CV er rygraden i din jobsøgning, og derfor kan du med fordel overveje at anvende en skabelon, når du skal udforme dit CV.