Økonomi

Når uheldet er ude

Alle kan komme ud for en situation, hvor noget går i stykker eller bliver væk. Men hvis man ikke lige har penge til at få det fikset, kan det blive en dyr fornøjelse. Og det er ikke altid fedt at spørge andre, om man må låne penge af dem. Derfor kan det blive nødvendigt at låne penge af banken eller en låneudbyder.

Find den rette kreditor

Indledningsvis skal man huske, at der er forskel på lån. Hvis du låner penge i banken til at købe et hus eller en bil, er det ofte en større investering, og renten vil være lavere, fordi løbeperioden er meget lang.

Men med et kviklån, SMS-lån eller hvad det ellers er kendt som, er beløbene mindre, men renten højere. Til gengæld skal du ikke betale af på lånet i nær så lang tid, hvis du finder den rette kreditor. For det er nemlig ikke ligegyldigt, hvem du vælger. Det kan nemlig være dyrt at have en høj rente eller lang løbeperiode.
Ud over dette skal du som udgangspunkt møde op i banken, for at tage et lån derfra. Men med kviklån kan du låne fra computer, smartphone eller tablets. Så i princippet kan du låne hvor som helst og når som helst.

Hvad end du har brug for

Der er ingen begrænsning på, hvad du må bruge pengene til. Når pengene er overført til din konto, kan du bruge dem lige som du har lyst til. Det betyder dog ikke, at det er en god ide, at bruge lån til at finansiere sit forbrug, for du skal hver måned kunne betale det aftalte beløb tilbage til din kreditor, da du ellers risikerer at ende i RKI.

Hvis du har sat dig ind i konsekvenserne og er du på udkig efter et lån? Lån penge til lav rente og få repareret eller erstattet det, der mangler.
Så hold udkig efter en god kreditor og vær ikke bange for at prutte om prisen. Så kan du nemlig spare mange penge.